Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Hardware - Troubleshooting and Discussion > iPhone, iPad & iPod > ipad mini has muted itself, but alerts play

ipad mini has muted itself, but alerts play
Thread Tools
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2000
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 14, 2014, 04:05 PM
 
Hi All,

Just went to play a youtube video, no sound from the internal speakers. None with iTunes, video, vimeo, etc, but alerts do play (checked with the volume slider in Settings:Sounds and with the Timer).

Side switch set to unmute, volume turned all the way up (via buttons and OS), no fix. Resetting (home + power until Apple shows) has no effect.

I can play these particular sounds through wired headphones, and bluetooth speakers. Just not the internal speakers.

It's very strange, I haven't updated the OS or anything, it just started spontaneously.

Any ideas I haven't tried?

Thanks in advance for any help,

Chas
     
chasg  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2000
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 15, 2014, 03:37 AM
 
$%#^*!! And this morning it's spontaneously working again?? I can't even...
     
P
Moderator
Join Date: Apr 2000
Location: Gothenburg, Sweden
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 15, 2014, 07:07 AM
 
The audio output might be going to a Bluetooth or Airplay speaker that is not on.
The new Mac Pro has up to 30 MB of cache inside the processor itself. That's more than the HD in my first Mac. Somehow I'm still running out of space.
     
chasg  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2000
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 15, 2014, 07:48 AM
 
Quite possible, but I shut off the bluetooth transceiver (yeah, the OS might still have thought it was connected). I wish I knew why it started working again though.

Thanks for the suggestion, very much appreciated.

Chas
     
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 18, 2014, 11:41 AM
 
Weirdness like this merits a reboot. I've seen similar, though not identical, issues on my iPad 2 and my wife's Mini, and a full reboot resolved the issues quite neatly.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 01:19 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2