Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > Beige g3 Rez Problems.. Help!

Beige g3 Rez Problems.. Help!
Thread Tools
Dedicated MacNNer
Join Date: Mar 2002
Location: Siloam Springs, AR
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 6, 2002, 01:57 AM
 
Hey. Ok, so I got this Beige G3/300 MT from a friend. Has 320 mb of ram, and the graphics upgrade chip (4 megs to bring it to a total of of course 6) It is also the latest rev. so it has the "3d Rage Pro". It did not come with a harddrive, so I got one and installed X on it. For some reason, X runs fine, and runs in millions of colors, but I am stuck at 640x480@67 hz. Tried resetting pRam, pressed the little reset switch thingy, etc. My other Beige G3/266 does fine running at 1024x768 without the ram upgrade. (Which on my 300 I DID try taking out) So, I am lost. If anyone can provide any help, I would greatly appreciate it, as I am planning on moving over to it from an iMac, should I get the kinks worked out.
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Apr 2001
Location: lovettsville,VA,USA
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 6, 2002, 05:53 AM
 
Originally posted by Jerman:
Hey. Ok, so I got this Beige G3/300 MT from a friend. Has 320 mb of ram, and the graphics upgrade chip (4 megs to bring it to a total of of course 6) It is also the latest rev. so it has the "3d Rage Pro". It did not come with a harddrive, so I got one and installed X on it. For some reason, X runs fine, and runs in millions of colors, but I am stuck at 640x480@67 hz. Tried resetting pRam, pressed the little reset switch thingy, etc. My other Beige G3/266 does fine running at 1024x768 without the ram upgrade. (Which on my 300 I DID try taking out) So, I am lost. If anyone can provide any help, I would greatly appreciate it, as I am planning on moving over to it from an iMac, should I get the kinks worked out.
Try unselecting the 'show modes recommended by display' option in 'displays' in system preferences.
     
Jerman  (op)
Dedicated MacNNer
Join Date: Mar 2002
Location: Siloam Springs, AR
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 6, 2002, 04:31 PM
 
Did that and even 640x480 becomes unselectable.. Yet, I am displaying in millions of colors.. This is strange.
     
Jerman  (op)
Dedicated MacNNer
Join Date: Mar 2002
Location: Siloam Springs, AR
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 7, 2002, 07:48 PM
 
Finally realized it was the settings on the Apple Display adapter to VGA or whatever it is called...
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 08:10 PM.
All contents of these forums © 1995-2014 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2014, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2