Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > OS9.1 and network troubles

OS9.1 and network troubles
Thread Tools
Forum Regular
Join Date: Aug 2002
Status: Offline
Reply With Quote
May 5, 2003, 05:12 PM
 
Can anyone assist:

O/S: OS9.1

Issue: User comes into the office and is unable to browse the internet. User determines that he has an ip address of 169.x.x.x. User is able to access network printers via the AppleTalk/EtherTalk protocol.

Processes: User brought the adapter down/up, received a 0.0.0.0. ip address, brought adapter back down/up and again received a 169.x.x.x ip address

Network is using a DHCP server to assign ip addresses.

For clarification the computer is a old 8100 upgraded to a G4, I beleive it is using the standard AAUI, 10Base-T ethernet card still.

Thanks for any help.
voth
     
Clinically Insane
Join Date: Apr 2000
Status: Offline
Reply With Quote
May 11, 2003, 06:30 AM
 
169.154.whatever is assigned by the modem because the network (and DHCP server) cannot be contacted.
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 02:48 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2