Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > Classic Startup found no system folder- HELP!

Classic Startup found no system folder- HELP!
Thread Tools
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Sep 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 3, 2004, 09:23 PM
 
I'm running OSX.2.8 and have 9.1 installed also. When I try opening an application in 9.1, I get the following Error:

Classic Startup found no system folder on the boot voluem from whic to start Classic.

...yaddha, yaddha, yaddha in small print afterwords....

I recently re-installed everything with my new hard-drive. I installed Mac OS9 first and than OSX. OSX works fine, just can't seem to start up OS9.

I appreciate your help in advance! Thanks- Toad
     
toadwbg  (op)
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Sep 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 3, 2004, 09:30 PM
 
I should add that Classic tries to open on the toolbar, but than I get the error.

It asks me to open classic preferences, which I do but I can't select a OS9 system folder. It doesn't let me. It shows an OSX system folder but that is greyed out.

I checked my hard drive and I do have an OS9 system folder... any ideas?
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 02:41 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2