Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > Problems printing with OS 9.1 on a 1270 or any printer!

Problems printing with OS 9.1 on a 1270 or any printer!
Thread Tools
Mac Enthusiast
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 11, 2001, 09:13 PM
 
I have three printers, 1 Epson 1270 connected to my G4 via USB, a Epson 3000 on ethernet, and a HP 6mp also via ethernet.

Ever since I upgrade to 9.1 I cannot print. I have reinstalled all drivers, even reinstalled PressReady, but when I hit print, I get a dialog box saying I have to choose a printer from the chooser before I can print! Even if I don't print through PressReady and use the native driver to the printer I get the same dialog box, which leads me to believe its something to do with the OS.

Again I didn't have this problem with 9.0.4.
     
Forum Regular
Join Date: Dec 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 12, 2001, 08:29 PM
 
yep, same here with my epson 1200.
anyone have a solution?
     
Camali  (op)
Mac Enthusiast
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 12, 2001, 11:44 PM
 
I went to the Apple website for some help on OS 9.1 and several people had the same problem. The solution was lucikly an extension. By lucky I mean all I had to do was disable the MenuFonts extension installed by Suitcase 9 and all is working again.

I thought I had to wait for new drivers to be released by Epson. Everything is OK now with OS 9.1 again.

------------------
Camali.
--------------------------------
All good girls go to Heaven.
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jan 2001
Location: Chicago
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 14, 2001, 05:53 PM
 
Camali,

You're the best! Your fix worked for me as well. iMac DV using a Lexmark Z32.

Thanks!

Altoids
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 14, 2001, 08:52 PM
 
The quick fix that is offered on this page didn't work for me. I don't have an extension called menufonts, so I can't disable it. Any other suggestions. Even with my extensions off, I get the same message about the chooser.

Please help.
iMac 333mhz
160 RAM
     
Lunchbox
Guest
Status:
Reply With Quote
Jan 14, 2001, 10:08 PM
 
I'm haveing the same problem with my Canon BJC-8200. Whenever I restart, the Chooser forgets the printer and i have to turn it off and on for it to show up.

Is everyone having this problem or is it just with USB printers?

I don't have any of the extentions you mentioned installed.
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 07:49 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2