Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > 9.1 and Intellimouse Explorer

9.1 and Intellimouse Explorer
Thread Tools
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Dec 1999
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 15, 2001, 03:42 PM
 
On three occasions 9.1 seems to have disabled Intellimouse Explorer...that is, on startup the computer freezes with the cursor in the upper left hand corner, and when I restart, and go to Conflict Catcher, all Intellimouse extensions are disabled. If I reenable them and restrt, things will work for awhile, then Explorer will freeze, and will not quit, I will force-quit it and restart, and the Intellimous extensions are again disabled. Very weird.
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Jan 2001
Location: Pullman, WA USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 15, 2001, 04:18 PM
 
That is pretty weird. I'm not having that problem with the Intellimouse and my G4 on 9.1.
     
Junior Member
Join Date: Jan 2001
Location: sacramento, ca
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 15, 2001, 09:42 PM
 
the only problem i have had w/ 9.1 is the USB overdrive extensions i installed caused the USB bus to lock. once i turned them off, all is o.k.....except every now and again, the mouse 'hangs' for a few seconds when certain disk reads are made. still cant figure out which disk activities are causing this hang tho.

i have had the same problem you are having with the startup 'mouse hang' all the way back to os8.6 before i had an intellimouse. since you have conflict catcher, i suggest a full test. you may have just invoked a conflict with the intellimouse drivers and some other extension that only has surfaced under 9.1.

good luck
if it aint' broke, break it.
     
Jason ??
Guest
Status:
Reply With Quote
Jan 16, 2001, 10:23 AM
 
I have USB Overdrive 1.3.7 and this seems to have fixed most problems I have had with the Intellimouse, on three diferent machines each with a diferent model.
     
Grizzled Veteran
Join Date: May 1999
Location: Pasadena, CA USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 16, 2001, 03:43 PM
 
I too have no problems with my Intellimouse (v1.1) and OS 9.1.

Scott
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 10:51 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2