Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > PPP wont connect first time.

PPP wont connect first time.
Thread Tools
Reply With Quote
Oct 6, 1999, 05:46 PM
The first time I try to "open PPP connection" after I have booted up I get a dialogue "A failure occured during authentication. The wrong user name or password may have been specified in the a/c config'n". After clicking OK and opening PPP connection again it connects up OK and will continue to do so until I re-boot. Using 8.6 on 7600 with GV Teleport Platinum Modem but am getting same on my G3 P/B with TDK modem. Any ideas?
Mac Enthusiast
Join Date: Oct 1999
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 7, 1999, 02:53 PM
We have this problem as well. With our Beige G3/266DT running OS 8.6. GV Teleport 56K x2 flashed to V.90.
Typically the first dial-up conection after a restart yields connection errors. Usually "The Remote Side is not responding Properly" or an authentication error. Tried reinstalling the Remote Access components but we still have problems. I've just learned to expect it.
Grizzled Veteran
Join Date: Sep 1999
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 7, 1999, 04:07 PM
I've seen FreePPP do this a lot when my ISP upgraded their 3Com servers, and mostly with v.34.

When you look at what shows, esp. if it is an initial authentication error, the host is sending out a long Welcome message that seems to confuse FreePPP direct dial. A script works because it knows what promts (not a CCL script - look in a terminal window to see what is happening).

It was so bad I switched to LinkUPPP! which never had trouble (allows for secondary authentication, turning on PAP and/or CHAP). Switched ISP to one that was "friendlier" (the original ISP only had problems with Macs and with FreePPP or with 33.6k modems - which cleared up after months of throwing new modem servers and updates).

Remote Access 8.6 seems fine with v.90. Hopefully 9.0 will improve internet connections - can't be having a reputation as troublesome with internet can we! (Even if the problem is with 3Com host modem servers or something!)

Reply With Quote
Oct 7, 1999, 05:04 PM
Thanks Tee & Gregory-I will follow up with my ISP ASAP.
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 05:09 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2