Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > First click dead after log on

First click dead after log on
Thread Tools
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2000
Location: New York
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 13, 2000, 12:42 PM
 
I am trying to troubleshoot a problem where immediately after Remote Access logs me online the first click anywhere on the screen is dead and does not register. The next click behaves as expected.

Has anyone experienced this?
     
Professional Poster
Join Date: Mar 1999
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 13, 2000, 12:48 PM
 
which Mac, MacOS are you using?

sounds like a TSM issue...
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2000
Location: New York
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 13, 2000, 02:42 PM
 
I thought about TSM. I am using a Powerbook bronze G3 (1999) and 9.0.4.

At the moment I am suspecting the installation of software for HP 970 and interaction with Desktop printing. At least when I disable all that the first click returns.

I thought that TSM clicks 'through' to something underneath.

thank you for the quick reply
     
Professional Poster
Join Date: Mar 1999
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 13, 2000, 03:44 PM
 
yes, u r correct about TSM but if the TSM pref's file is corrupted... well...

and maybe try ye olde 'trash the Finder pref's' tricke

or maybe your RA pref's are corrupted.

start trashing
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2000
Location: New York
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 13, 2000, 05:04 PM
 
thank you again. I had trashed RA preferences and I went back and trashed finder preferences. I found TSM preferences and trashed those too even though I don't know what they are or which program creates them. Still no click.

And then...

I have a program called IdeaKeeper and in the folder provided with the prgram is something called "TSM Fix". I knew I had it but it is dated 1995 and so I figured that is long out of date. However after all else failed I put it in the Extensions folder and sure enough -- I have my first click back.

Now I'm thinking of just trashing the program. The next thing that goes wrong I'm going to suspect that extension!

thoughts?..
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2000
Location: New York
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 15, 2000, 06:06 PM
 
In my attempt to troubleshoot this contuining problem I have come to one startling conclusion. All else being equal I can make the problem go away by turning Virtual Memory on. With VM off the 'first click dead after logon' problem returns.

I say all else being equal because I believe I have also eliminated the problem (even with VM on) with various combinations of extensions on or off.

Forever trying...
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 05:53 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2