Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > "DISK w/? and 0" at start-up!

"DISK w/? and 0" at start-up!
Thread Tools
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Feb 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 1, 2001, 10:46 PM
 
"DISK w/? and 0" at start-up! OS is 8.1 on a 7100/66
I'm assumming it's looking for a boot disk, It happened after i zapped my PRAM now i can't boot at all.
I'm new to Macs and this was given to me w/o any start-up disks or CDroms.
Thanks

MacNovice
     
Professional Poster
Join Date: Sep 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 1, 2001, 11:07 PM
 
the machine can't find a proper system folder on the startup disk. what you need to do is find an OS 8 CD or disk tools floppy and boot the machine with that. once it's up and running, you may need to re-install the OS. checking out the hard drive with a disk utilitiy program or disk first aid would also be a good idea.

-r.
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 06:22 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2