Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > system freezes up!

system freezes up!
Thread Tools
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Nov 2001
Status: Offline
Reply With Quote
May 31, 2002, 08:13 PM
 
Hello

i have a titanim 550, and my system keeps freezing up on me. i am not sure why. happens mostly when i am on the internet. i am using 0S 9.2, and i want to switch to try out the Classic, and am having trouble figuring out how to get that set up.

anybody out there know how to help?

i would use the apple care, but my 90 days is up, and i can't afford to buy the extra warranty until the end of the summer.

thanks for anyone who can offer advice!
     
Clinically Insane
Join Date: Apr 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 1, 2002, 10:16 AM
 
We'll need a little more info firstly.

Is there any pattern to the crashes?
By that, I mean, does it happen when you do a certain something, or it it seemingly random (though randomness doesn't exist, that's a discussion for another day <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="wink.gif" /> )?

Did your machine come with 9.2 on it? Try upgrading to the latest version of 9.2.x; if it didn't come with 9.2, go back to what you had before.

You say you've switched to OSX, and are trying to use classic? It should work automatically, once you are connected through OSX... is that what you mean? I'm not quite sure...

Can you tell us more about your setup? Running OSX at all? Modem connection, I assume?
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Nov 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 1, 2002, 02:04 PM
 
well, i think i have things a little more figured out now. the titanium came with the 9.2.2 installed. yesterday, someone had told me to switch to the classic, and then i wasn't sure how to do it. finally after awhile, i realized that i needed to find the sofware that came with the titanium- and, after a very long search-- i found the software. So, i installed the OS 10, and can operate in the classic mode.

since the new installation, it did freeze once, while i was using the internet explorer in the classic mode. but i was able to force the quit. most of the previous freezes had occured when i was on the internet, using the internet explorer, and trying to quit out of it when the program seemed to be frozen. in the past couple of days, the internet explorer would automatically quit upon starting. and also the modem would keep disconnecting after just a few minutes or less, of being connected. i had a difficult time with downloads, as the modem would disconnect prior to the completion. . .

hopefully, now that i am using the OS 10 and Classic mode, i won't have as many difficulties with the system freezing up so often. (maybe there is a problem with the internet explorer software).

thanks for your input-
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 05:45 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2