Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > PLEASE HELP, REINSTALLED 10 and now NOT EVEN 9.2 will start!!!!!

PLEASE HELP, REINSTALLED 10 and now NOT EVEN 9.2 will start!!!!!
Thread Tools
Mac Elite
Join Date: May 2001
Location: Connecticut
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 9, 2001, 11:08 PM
 
I posted this in the OSX board, but since it's also about 9.2 i figured I could post it here becuase it's really important that it gets fixed!!!

OSX was getting sluggish, so i reinstalled 10.1 to my 10 partition; so it reinstalled it and I restarted my computer, the screen went throught the OSX starting up, but then just sat there. I restarted and nothing, i saw the little colour wheel in the top corner, and the smiley in the middle, but then nothing.
I got a restore CD from down the hall (i gave mine to my aunt grrr)
I tried to boot from the CD, it goes to OS 9.1 and just sits there at STARTING UP, the bar not even 1/3 over
I zapped the PRAM, and it apparently reset it back to 9.2 when trying to restart same thing happens as if there is a CD there, nothing, it just hangs, and after awhile the wheel turns into a little bomb. I then tried to turn off the extensions, same thing happened
I then tried to boot into OSX off the disc, again NOTHING.
PLEASE HELP ME I HAVE NO IDEA WHATS WRONG!?!
i atleast need to get back to my 9.2 so i can save the things on my X partition, and i will wipe it clean, and restart over, but someone help me get this thing up and running again PLEASE!
     
<How did I got loged out?>
Guest
Status:
Reply With Quote
Nov 10, 2001, 12:06 AM
 
Danm dual.macnn now I have to login agian!

oh well I think.

Try Taking out the disk and booting to the 9.2 partition.
If that does not work then...
Try Taking out the disk and booting to the X partition.
If that does not work then...
Try booting to the 9.2 disk agian.

If nothing like that works!
If you have FireWire Target Mode Mac then try puting it in Firewire Target Mode and use a different computer to mount the disk.
From their reformat it. (Only if nothing else works!!!)

Other then that I don't know.

Good luck
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 11:59 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2