Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > Problems with Citrix ICA Client on Mac OS 9.1

Problems with Citrix ICA Client on Mac OS 9.1
Thread Tools
Mac Elite
Join Date: Nov 2000
Location: Los Angeles, CA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 13, 2001, 08:12 PM
 
The client will still run, however it has very serious graphics issues = screen doesn't refresh automatically, much text is replaced by solid black or white bars. I origilally tried v6.0, then I tried v4.1. Both have the same problem. My older machine in the basement does not have the same problem. It runs v4.1, on Mac OS 8.1. Has anyone else had this problem?
Fyre4ce

Let it burn.
     
Grizzled Veteran
Join Date: May 1999
Location: Pasadena, CA USA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 13, 2001, 09:07 PM
 
Just tried version 6. Instead of names on the desktop - I get white bars. If you click an icon, the text appears...
Oops, I just switched back to look at it...white boxes all over. What a mess.

Scott
     
Fyre4ce  (op)
Mac Elite
Join Date: Nov 2000
Location: Los Angeles, CA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 13, 2001, 09:48 PM
 
OK, so I'm not the only one. What comes next? Fixing it. I think it's up to Citrix's programmers, although I'd be open to anyone's suggestions.

------------------
Fyre4ce

"I need a vacation." - Terminator robot
Fyre4ce

Let it burn.
     
Chris F
Guest
Status:
Reply With Quote
Feb 13, 2001, 11:43 PM
 
Originally posted by Fyre4ce:
OK, so I'm not the only one. What comes next? Fixing it. I think it's up to Citrix's programmers, although I'd be open to anyone's suggestions.

You can use the v.4.1 client, which seems to work fine under 9.1.
Here's where to find it: http://download.citrix.com/pub/clien...410.en.sea.hqx
     
Fyre4ce  (op)
Mac Elite
Join Date: Nov 2000
Location: Los Angeles, CA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 14, 2001, 04:41 PM
 
Sorry, v4.1 doesn't work for me. It has the same problems as 6.0.

------------------
Fyre4ce

"I need a vacation." - Terminator robot
Fyre4ce

Let it burn.
     
Grizzled Veteran
Join Date: May 1999
Location: Pasadena, CA USA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 15, 2001, 05:23 PM
 
Yes, neither 4.1 or 6.0 work on my G4 with OS 9.1.

I'll send a note to Citrix - I suggest you folks do the same!

Scott
     
Grizzled Veteran
Join Date: May 1999
Location: Pasadena, CA USA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 15, 2001, 09:54 PM
 
I posted a topic on the Citrix forums - you need to register...easy and fast. Come join in.
http://ctxex10.citrix.com/icaforum.nsf/($All)?OpenView

Scott
     
Grizzled Veteran
Join Date: May 1999
Location: Pasadena, CA USA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 16, 2001, 02:04 PM
 
Mac OS 9.1 and any version of Citrix client result in corrupt display

This issue is currently being addressed in-house by Citrix Technical Support. If this issue is of a critical nature, please open a support case through your proper support channels.

To obtain technical support for our Citrix Products, please contact the reseller or distributor that this product was purchased from. This reseller/distributor has the required resource material and
technical databases to provide the first line of support. If this reseller/distributor is unable to resolve your issue, have this representative contact Citrix Technical Support directly. The reseller/distributor
can have you conferenced on the line with them when they contact our support center.

If you do not know who the product was purchased through, or need to obtain support through other means, please contact our Citrix Sales Department at (800)-437-7503 or (954)-267-9319.
This group can provide you with other options that are available to obtain support.

Until this can be addressed, please connect to a session using high or millions of colors.

Thank you

     
Mac Elite
Join Date: Mar 2000
Location: Bondi Beach
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 16, 2001, 06:43 PM
 
I have the same problem - to get over it I open the monitors control panel and set the colours to 256 - this seems to work

good luck - if you get a fix would you mind posting it please?
this sig intentionally left blank
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 2000
Location: Hanover, NH, USA
Status: Offline
Reply With Quote
May 10, 2001, 04:01 PM
 
v6 build 94 came out today...

seems to fix the video and print problems...
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 03:00 PM.
All contents of these forums © 1995-2014 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2014, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2