Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > 9.04 and USB

9.04 and USB
Thread Tools
Mac Elite
Join Date: Mar 2000
Location: Reading, PA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
May 16, 2000, 12:06 PM
 
Ever since installing 9.04 I've had intermittent problems with USB peripherals--all two of them. The important one is the printer, an Epson 740, which sometimes would print just dandy and then sometimes would crash everytime a document got spooled.

So I took the Power PC Enbler 9.04 out of the System Folder, and ever since, I've had not a single problem with the printer. In fact, the computer feels more stable with plain vanilla 9--haven't had a single crash since I took out the "upgrade." I should say that I'm talking about a G4 400 MHz with 256 MB of RAM as well as a Rev A iMac with 160 MB RAM.
And that's true too.--Shakespeare, King Lear
     
Junior Member
Join Date: May 2000
Status: Offline
Reply With Quote
May 16, 2000, 12:24 PM
 
Put the enabler back and replace the USB extension from 9.0.4 with the older OS 9 extension. The 9.0.4 USB extension seems to be causing lots of problems
     
Mac Elite
Join Date: Oct 1999
Location: Chicago
Status: Offline
Reply With Quote
May 16, 2000, 09:07 PM
 
Also, get rid of the Epson USB Print Class in the Extensions folder. They can only cause problems.
     
yoyo52  (op)
Mac Elite
Join Date: Mar 2000
Location: Reading, PA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
May 16, 2000, 11:15 PM
 
Thanks for the suggestion about changing the USB extensions back to the OS 9 version and deleting the 9.04 versions. I did that, replacing the enabler file, and so far things are going OK. I had already disabled the Epson USB printer stuff, but thanks for the reminder.
And that's true too.--Shakespeare, King Lear
     
Junior Member
Join Date: May 2000
Status: Offline
Reply With Quote
May 17, 2000, 06:05 PM
 
Glad it's working for you . I did this 3 weeks ago and haven't had a USB problem since.
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 12:45 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2