Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > B&W G3 probs after 8.6 install

B&W G3 probs after 8.6 install
Thread Tools
kuntz
Guest
Status:
Reply With Quote
May 11, 1999, 12:30 AM
 
this issue has now been resolved. thank you.

[This message has been edited by kuntz (edited 05-12-99).]
     
bknight
Guest
Status:
Reply With Quote
May 11, 1999, 05:14 AM
 
Have you tried updating your firmware yet? http://asu.info.apple.com/ search on the keywords g3 and firmware You want version 1.02 of the firmware updater.

------------------
Bret L. Knight, Systems Engineer
"Beware the thundering hoard, for they have 'hoo-hah' and the machine that goes 'bing!'"
     
kuntz
Guest
Status:
Reply With Quote
May 11, 1999, 01:14 PM
 
Yes, I updated my firmware the same day it was released. It is very odd. After looking closer, I am almost thinking it is just changing the resolution at startup. It gives the startup chimes, then activates the display, then the display shuts off and everything happens again execpt there is no startup chimes. When it comes up the resolution is set clear back to 800x600, then when it loads my colorsyn profile then it goes back to my own settings. But if you notice during startup it flashes the caps lock key light, it does that 2 times every startup. Thanks a lor.
Lucas
     
kuntz
Guest
Status:
Reply With Quote
May 11, 1999, 10:33 PM
 
I have searched apple's forums and found this:

"It is indeed normal. The Blue & White computers had the same display driver as Mac OS 8.5, which is why you do not see this behavior there. The newer driver in 8.6 does this, and it is the same behavior that older Power Macintosh computers got with the AppleVision displays in 8.5 (and 8.1 for that matter). It is a newer display driver than what you have in ROM, and therefore it has to load. If you start up with extensions off, it doesn't load, the display is not being driven properly, and it stays in 640x480.

No patch will be released to change it, since it is behaving as we expect it to, and using the new driver.

John Phelps
Forum Leader - Apple Support Discussions

[This message has been edited by kuntz (edited 05-12-99).]
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 04:32 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2