Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > Quicktime

Quicktime
Thread Tools
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jul 2001
Location: Marquette, MI
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 23, 2001, 11:03 PM
 
I am new to macs. Have been using pc for years, but not apple since my first c3 a while ago. So be gentle with me, I'm a newby.

I am running a g3 with os 8.6. When I try to run quicktime I get a "need quicktime 5.0" message. This even when trying to run quicktime 5.0. !<font color = red> Aaaargh! </font>
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Feb 2001
Location: New Jersey, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 24, 2001, 12:32 AM
 
You're post was very vague, but I think that this might help.

Go to Apple.com and click on the quicktime tab and follow the instructions on the site to reinstall 5.0. Your quicktime files may be divided between 5.0 and 4.x or something.
     
Mac Elite
Join Date: Oct 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 26, 2001, 08:36 PM
 
Out of curiosity, how do I get mpeg 2 working on QT 5.0.2? (or where do I go to get the Sorenson Video codecs?)

[ 07-26-2001: Message edited by: Jim Paradise ]
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jul 2001
Location: Marquette, MI
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 27, 2001, 08:52 PM
 
Originally posted by Euphrates:
<STRONG>You're post was very vague, but I think that this might help.

Go to Apple.com and click on the quicktime tab and follow the instructions on the site to reinstall 5.0. Your quicktime files may be divided between 5.0 and 4.x or something.</STRONG>
OK, I tried this (actually tried several times thinking I had lost something in the translation) No luck. Used sherlock to search for any quicktime 4.x parts couldn't find any. If I start quicktime and try to run one of the 'tv' deals ie. techtv, I get the need quicktime 5.0 with still pictures enabled message. As far as I can tell, that is all true now. Is this an OS 8.6 problem?


[ 07-27-2001: Message edited by: chaplaingreg ]
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Nov 2000
Location: Seattle, WA
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 30, 2001, 07:56 PM
 
chaplaingreg, maybe your QuickTime preferences need to be deleted? There are two in my System Folder/Preferences folder.

Jim, there is no MPEG-2 codec for QuickTime 5. MPEG-1, -2 and -4 were promised for QT5, but Apple has not provided them yet.

You Should be able to run the QuickTime Updater program in your QuickTime folder to get the Sorenson codec.

-Doug
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Feb 2001
Location: New Jersey, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 30, 2001, 10:09 PM
 
When installing QT 50, did you install the minimum or recommended install? I know that sometimes using the recommended helps even if you don't have quicktime pro. Therefore, try recommended if you used minimum (there must be a better way of describing this. I end up repeating myself so much ).
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 10:03 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2