Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > QT 5 Woes on an 8600/300

QT 5 Woes on an 8600/300
Thread Tools
Clinically Insane
Join Date: Oct 2000
Location: Los Angeles
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 19, 2002, 03:39 AM
 
I've had issues with QT ever since I installed QT 5 on my 8600/300 running Mac OS 8.6. The specific issue is that any QT movie encoded with QT 5 codecs that is over a postage stamp in resolution plays like a slide-show rather than a movie. Instead of 29 frames/second that I get in large QT 4 movies, I get around 1.5-3.0 frames/second. This is obviously a major problem. Again, older QuickTime movies play just fine; any new ones play terribly.

So, in an attempt to alleviate the problem, I purchased an IXMicro board from OWC. I have yet to install it, however, and the fact that another person had problems with it under OS 9 (rather than OS X) makes me a bit leery.

Additionally, I talked to another user and he said his machine, an 9500, plays QT 5 movies fine. I'm wondering if that's due to the fact that the 9500 didn't have on-board video but rather a PCI board, whereas my 8600 has on-board video. Or perhaps it's just something with my software installation. Is anyone else experiencing the same issue, or am I the only one?

"The natural progress of things is for liberty to yield and government to gain ground." TJ
     
Junior Member
Join Date: Oct 1999
Location: Cody WY - USA
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 8, 2002, 09:21 PM
 
I suspect you have some kind of system software slowdown related to QT 5.

I, too , have an 8600 running OS 8.6 but it has a PowerLogix G3/350 processor upgrade and 512 mb RAM. I have no need to use Virtual Memory with that much ram , so I don't.

I have never had a problem with QT 5 and new/old movies. I'm running QT 5.02 at full speed any size.

It just seems like you have some strange software conflict to me. The only time I ever had a severe slowdown in Apple system stuff was when I left an alias to the previous system 7.6.1 formatted Hard Drive in the Apple Menu when I upgraded to OS 8.5.

By the way , I thought IX Micro was long gone defunct . Didn't they make the Twin Turbo graphics card ? WHy that choice ????

- Dewd
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 06:35 AM.
All contents of these forums © 1995-2014 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2014, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2