Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Classic Macs and Mac OS > 20th Anniversary Mac (Spartacus) Questions

20th Anniversary Mac (Spartacus) Questions
Thread Tools
Mac Enthusiast
Join Date: Aug 1999
Location: Calgary, Alberta, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2001, 01:46 AM
 
I recently acquired a 20th Anniversary Mac with an Ethernet card in the Comm-Slot. However, the card doesn't seem to work. The light on it doesn't light up, and the Mac doesn't see the Ethernet port. Does anyone have any suggestions on how to get it to work?

Also, does anyone know of any TAM specific message boards, or user groups?

And, anyone tried installing a USB/FireWire card in the PCI slot?

TIA for any info!
     
Mac Enthusiast
Join Date: Oct 1999
Location: San Diego, CA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 28, 2001, 11:19 PM
 
I have a 20th anniversary Mac as well - a great MP3 jukebox and computer!

If you take apart the back of the TAM, you should be able to see what manufacturer's card it is and download the proper drivers.

I had a USB card for a long time in my PCI slot and it worked fine. I now have a wireless ethernet card from Farallon there so I don't have to string wire to my beautiful machine located near my big stereo.

OrangeMicro released a patch that let's the PCI slot on the motherboard properly address PCI cards that are more than one level deep including their firewire card. It may work for a combo card as well. The patch works for any PCI card, not just theirs as I needed it to get my wireless working.

tam.axon.net used to be the big hangout, but everyone has lost interest.

Happy TAM'ing

drewman
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Oct 1999
Location: Austria
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 3, 2001, 01:29 PM
 
Originally posted by King Chung Huang:
<STRONG>I recently acquired a 20th Anniversary Mac with an Ethernet card in the Comm-Slot. However, the card doesn't seem to work. The light on it doesn't light up, and the Mac doesn't see the Ethernet port. Does anyone have any suggestions on how to get it to work?

Also, does anyone know of any TAM specific message boards, or user groups?

And, anyone tried installing a USB/FireWire card in the PCI slot?

TIA for any info!</STRONG>
Some more information on the TAM:
http://lowendmac.com/ppc/tam.shtml

Regards,

Walter.
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 03:26 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2