Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > Applications > Odd "house of mirrors" bug in iTunes cover flow

Odd "house of mirrors" bug in iTunes cover flow
Thread Tools
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 07:21 AM
 
Hi all,

I'm having the weirdest bug with cover flow: some of the files on my library had already artwork; I also got some artwork with iTunes' new feature.

iTunes didn't found artwork for all my albums - something I was expecting. However, in cover flow view, the albums without artwork do not show a black cover, but a live 'house of mirror' effect of iTunes window!!

It's hard do explain and I'll post a picture when I get home - but it looks like an infinite look on images inseide images.

Anyone experiencing this?
Thanks.
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 08:23 AM
 
Wow. Sounds sweet. Hit me up with that bong of yours

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
iBean  (op)
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 09:12 AM
 


Like I said, pictures later.
     
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 09:16 AM
 
I think what you're seeing is an empty frame that, lacking content, gets whatever might be "behind" it by default. I had a lot of time to watch the cover flow get built, and it was pretty interesting how iTunes decided which albums it really had artwork for and which it didn't.

Now if you have this effect after a long time, it may be that there's something odd about your library-not just a lack of a few cover pictures, but maybe something structural in the database.

Of course I might be totallly wrong, and you're talking about something very different from what I'm thinking about, so post pictures ASAP. This sounds at least "cool," even if it's not funcitonal...

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
iBean  (op)
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 09:31 AM
 
Well, the "mirror covers" do show when the cover flow is being built; however, after everything is loaded, it still shows for albums with *no* cover.

I just find it odd because I haven't heard of nobody having this particular issue. I actually though this to be the default behaviour for albums with no artwork, instead of the black cover.
Anyways, I I'll post pictures in about 4 hours (I'm at work now).
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jun 2005
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 10:11 AM
 
I had a similar effect on one computer and not on another. The one where it did happen was an older G4 and the effect did look like a wierd mosaic of my desktop.
     
iBean  (op)
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 11:27 AM
 
Originally Posted by furrylogic
I had a similar effect on one computer and not on another. The one where it did happen was an older G4 and the effect did look like a wierd mosaic of my desktop.
That's exactly what I'm having. Did you find a fix?

I haven't tried iTunes 7 on my PowerBook G4 (it was sent to repair), but I'm having the bug in an old iMac G3 500 and an iBook G3 600.
     
iBean  (op)
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 01:59 PM
 
ok, so this is it:



any suggestions?
it gets even stranger because the damn cover is actually a *live* preview of my screen!
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Jul 2001
Location: Vancouver, WA
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 02:24 PM
 
Whoah that's crazy. No idea how to fix it though, sorry.
Me
Dual 2.6GHz Intel Xeon | 23" Apple Cinema Display | 13" MacBook | 15" AluBook 1.67 GHz | 1.42 GHz Mac mini | 50" NEC Plasma | Tiger | 80GB iPod Video | 60GB iPod photo | 4GB iPod mini | 1GB iPod shuffle | 4GB iPod nano
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2001
Location: brooklyn ny
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 02:41 PM
 
yikes

but wait...how do i get my it7 to do that??


weird video glitch.
re-install itunes perhaps?

(or reload the bong...)
"At first, there was Nothing. Then Nothing inverted itself and became Something.
And that is what you all are: inverted Nothings...with potential" (Sun Ra)
     
Clinically Insane
Join Date: Oct 2001
Location: San Diego, CA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 03:27 PM
 
You have the most awesome iTunes ever.

By the way, do you have any haxies or Snapz Pro or anything similarly low-level installed?
Chuck
___
"Instead of either 'multi-talented' or 'multitalented' use 'bisexual'."
     
Professional Poster
Join Date: Mar 2000
Location: New York, NY, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 03:30 PM
 
Definitely a bug, but a very, very cool one.
The era of anthropomorphizing hardware is over.
     
baw
Mac Elite
Join Date: Jun 2005
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 04:36 PM
 
I'd leave it like that.
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 06:53 PM
 
You have the most awesome bug ever. Stop complaining

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
JKT
Professional Poster
Join Date: Jan 2002
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 14, 2006, 07:15 PM
 
I particularly like the "coincidence" of the title of your song...
     
iBean  (op)
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 15, 2006, 10:28 AM
 
Well, it is video-related. On the iBook, if I lower the resolution *or* the number of colors, it work properly.

Still think it's weird, I don't understand how the iBook is capable of showing a "live" mirror effect of my desktop (!!) and not a translucid square...

And anyways, how come no one else is having this problem?
     
Mac Enthusiast
Join Date: Jul 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 15, 2006, 09:25 PM
 
So, if I read your posts correctly, you are seeing this problem on:
* iMac G3 500
* iBook G3 600

I believe both of these computers were manufactured around 2001, and have Rage 128 video cards.

If you look at google cache of old CoverFlow versions, it says it doesn't work on Rage 128.
     
JKT
Professional Poster
Join Date: Jan 2002
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 15, 2006, 09:53 PM
 
Taking a look at the iTunes download page, it actually states that 16MB VRAM and a 1GHz G4 is required for additional video requirements. Incidentally, you did upgrade to Quicktime 7.1.3 as well didn't you?
     
iBean  (op)
Forum Regular
Join Date: Jul 2001
Location: Portugal
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 16, 2006, 05:25 AM
 
Yes, I did upgrate to Quicktime 7.1.3.

So it's definately a video issue; anyways, the cover flow icon should be greyed out on machines that can't run it well.
     
Mac Elite
Join Date: Oct 2001
Location: Edinburgh
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 16, 2006, 09:32 PM
 
I'm getting exactly the same problem on my ibook (G3 600). Having said that, it never ceases to amaze me how well most things continue to work on such an old machine.
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2001
Location: Australia, the greatest country in the world, (Australians keep telling me).
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 09:08 AM
 
remote desktop does stuff like this too



Freaky.
     
Mac Elite
Join Date: Nov 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 10:06 AM
 
I get this too on an iBook 500.

I assumed it was the Rage 128 thing.
     
Forum Regular
Join Date: Jan 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 1, 2007, 10:31 PM
 
I get this on my Pismo. But the weird thing is, *Coverflow works perfectly when the artwork has just been downloaded* and *it only happens with autodownloaded artwork*. After restarting iTunes, the House of Mirrors appears but manually added artwork appears correctly...
My Mac is a Pismo G4/550: 1GB RAM, 40GB 5.4k, Airport, DVD-R, and still black, silent and curvaceous!
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 01:40 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2