Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > Applications > Safari 3.0 beta

Safari 3.0 beta (Page 2)
Thread Tools
Clinically Insane
Join Date: Mar 2001
Location: yes
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 08:40 PM
 
install is almost complete
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 08:43 PM
 
Gah. Stupid that it replaces the older version. I thought it would be like the WebKit install

I hope SAFT gets a speedy update. Just hacking the plist to support this build made Safari not want to start up

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
Grizzled Veteran
Join Date: Apr 2002
Location: california
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 09:03 PM
 
I'm liking the inline find, but does anyone know if there's a keyboard shortcut to follow a link once it's been found?
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 09:12 PM
 
What is exactly new apart from inline find and resizable text fields? (and obvious engine improvements). UI-wise I feel crippled without SAFT

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 09:12 PM
 
Works perfectly for yahoo mail, but then I don't have any Safari hacks installed. Signs in perfectly, works perfectly.

It seems really fast in the way it handles java. Must have optimized the engine! Fewer hangs, less SBODs.

Bodes well for Leopard.
     
Professional Poster
Join Date: Mar 2002
Location: Brantford, ON. Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 09:23 PM
 
Originally Posted by amazing View Post
Works perfectly for yahoo mail, but then I don't have any Safari hacks installed. Signs in perfectly, works perfectly.

It seems really fast in the way it handles java. Must have optimized the engine! Fewer hangs, less SBODs.

Bodes well for Leopard.
The new Yahoo! Mail Beta? No.
     
Professional Poster
Join Date: Sep 2002
Location: New York, NY
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 09:38 PM
 
Originally Posted by kmkkid View Post
The new Yahoo! Mail Beta? No.
Did you say earlier you were able to get into their beta mail and it didn't work right? I can't get past their browser sniffs even when changing the UA.
Vandelay Industries
     
Forum Regular
Join Date: May 2007
Location: Massachusetts
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 10:07 PM
 
Finally, full support for the Blogger editor!

I'm really warming up to the draggable tabs. It's one of those features like tabbed browsing when it first appeared. Once you start doing it, you wonder why the heck every other browser doesn't have that feature.
     
Addicted to MacNN
Join Date: Mar 2006
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 10:11 PM
 
What about ad-blocking though? I can't find it.
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 10:39 PM
 
Originally Posted by kmkkid View Post
The new Yahoo! Mail Beta? No.
Went back and read the quote of your original post on page one of this thread. It certainly doesn't mention that you're using a Yahoo beta mail app? Did I miss something?

So you're fussed about a Yahoo beta not working properly in a Safari beta? You are of course right: I went and hooked up to the Yahoo mail beta and it indeed didn't work. Hmm, just imagine, a beta not working in another beta?

So: my solution? Wait for it...wait for it...don't let the suspense get to you...I switched back to regular Yahoo mail! And, yes! that works!

So, you're saying that Leopard is borked because a Yahoo beta doesn't work? Can't say that I see the logic of that...
     
Mac Elite
Join Date: Jul 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 10:42 PM
 
Many of these things will likely work, if you enable the Debug menu and tell it to spoof another browser.
     
Senior User
Join Date: Nov 2006
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 10:47 PM
 
I've got both versions of Safari on my MacBook. My neighbor, who stated our friendship as "I'm so happy I've found someone I can Apple-whore with", was SHOCKED when I showed him Safari running in Parallels (and the fact that I installed Parallels/Windows to begin with).
MacBook Core 2 Duo 2.16 (Black)
iPod classic 160GB
iPhone 8GB
     
Professional Poster
Join Date: Mar 2000
Location: New York, NY, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 10:52 PM
 
It breaks Transparent Dock.
The era of anthropomorphizing hardware is over.
     
Eug
Clinically Insane
Join Date: Dec 2000
Location: Caught in a web of deceit.
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 11:28 PM
 
Anyone got Safari 3 running on Windoze 2000?

Anyways, Safari 3 under OS X works fine for me with Yahoo! Mail, but I'm not using that annoying beta.

Works fine with TD Canada Trust too.
     
Mac Elite
Join Date: Apr 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 11:39 PM
 
Much faster than anything on Mas OS X on one of my quicktime heavy webpage, and faster than IE 6 on my work computer. Very impressive.
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2001
Location: brooklyn ny
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 11:49 PM
 
if anyone figures a fix for pithhelmet or transparent dock, please post!
"At first, there was Nothing. Then Nothing inverted itself and became Something.
And that is what you all are: inverted Nothings...with potential" (Sun Ra)
     
Professional Poster
Join Date: Mar 2000
Location: New York, NY, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 11, 2007, 11:56 PM
 
Originally Posted by villalobos View Post
Much faster than anything on Mas OS X on one of my quicktime heavy webpage, and faster than IE 6 on my work computer. Very impressive.
Feels about as fast as the nightlies. I do like the draggable tabs, tho.
The era of anthropomorphizing hardware is over.
     
Addicted to MacNN
Join Date: Mar 2006
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:17 AM
 
Originally Posted by fisherKing View Post
if anyone figures a fix for pithhelmet or transparent dock, please post!
Pith helmet is an ad-blocker? Woah does Safari need that. Coming back to it from Firefox, I didn't realise how unbearable that had got.
     
Mac Elite
Join Date: Nov 2001
Location: Dark Side of the Moon
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:17 AM
 
Originally Posted by imitchellg5 View Post
I got it as soon as it came out. I like it. Spellcheck is nice.
Spellcheck has always been in Sarfari. Maybe it's turned on by default now (always should have been).
     
Eug
Clinically Insane
Join Date: Dec 2000
Location: Caught in a web of deceit.
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:22 AM
 
Originally Posted by shinykaro View Post
Finally, full support for the Blogger editor!
Yeah, that's nice.

I still don't get full extras support in the Yahoo! Mail editor though. It's there in Firefox.

And yeah, Safari 3 feels snappy.
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:22 AM
 
I'm flabbergasted of all the people who just now discovered that Safari uses the built-in spell check as it has always done. And I'm not just talking about this forum.

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:39 AM
 
Along with redoing the Apple Store webpage, they also redesigned the trailers website. Problem is, some trailers aren't playing in Safari 3.0

For example, La Vie en Rose (and many others) play just fine, but "I Am Legend" doesn't. The Oceans 13 teaser plays fine, but the trailer 2A doesn't. I'm not trying the HD trailers, just the large regular trailers.

I've reinstalled Quicktime, no luck.

Can someone else try those trailers and post back?
     
Mac Elite
Join Date: Nov 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:39 AM
 
Originally Posted by peeb View Post
Pith helmet is an ad-blocker? Woah does Safari need that. Coming back to it from Firefox, I didn't realise how unbearable that had got.
Just use CSS to do the blocking.

Download this:

http://www.gozer.org/mozilla/ad_bloc...serContent.css

And set it as your style sheet in the advanced tab. Voila, buh-bye ads. Well... 95% of them at least.
     
Mac Elite
Join Date: Dec 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:41 AM
 
Faster. Better multithreading. Loving command+F/G. Some things to iron out.
Anyone who denies climate changes naturally is a Climate Change Skeptic.
     
Mac Elite
Join Date: Dec 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 12:42 AM
 
Originally Posted by shinykaro View Post
Finally, full support for the Blogger editor!
Whoa....no more sluggish Firefox.
Anyone who denies climate changes naturally is a Climate Change Skeptic.
     
Senior User
Join Date: Sep 2003
Location: Kuna, ID USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:02 AM
 
Originally Posted by Tesseract View Post
I'm liking the inline find, but does anyone know if there's a keyboard shortcut to follow a link once it's been found?
CMD-G
     
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: retired
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:05 AM
 
****, now pisshelmet doesn't work!
     
Mac Enthusiast
Join Date: Jan 2005
Location: Austin, Texas
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:19 AM
 
This could be totally unrelated, but for some reason I get an iChat error after installing 3.0b:

"Join Failed: An error occurred while attempting to join the chat."

I have chax installed. Going to remove that.
     
Professional Poster
Join Date: Jan 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:21 AM
 
So: disregard my previous post about some trailers not playing in 3.0--it's gotta be a database problem, they don't play in Firefox, either.
     
Mac Enthusiast
Join Date: Jan 2005
Location: Austin, Texas
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:25 AM
 
Uninstalling chax fixed the issue.
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:26 AM
 
Ouch:
Originally Posted by Slashdot
Apple Safari On Windows Broken On First Day
Posted by kdawson on Tuesday June 12, @04:57AM
from the bigger-they-come dept.

An anonymous reader writes "David Maynor, infamous for the Apple Wi-Fi hack, has discovered bugs in the Windows version of Safari mere hours after it was released. He notes in the blog that his company does not report vulnerabilities to Apple. His claimed catch for 'an afternoon of idle futzing': 4 DoS bugs and 2 remote execution vulnerabilities." Separately, within 2 hours Thor Larholm found a URL protocol handler command injection vulnerability that allows remote command execution.

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
Clinically Insane
Join Date: Mar 2001
Location: yes
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:48 AM
 
What the hell is the technical reason for having to restart the computer after installing a damn web browser? I know that Mail uses Webkit, as does some other stuff, but restarting the entire f-ing OS? This is a Unix operating system you know...

I also was expecting that Safari would respect all CSS styles on form controls. This isn't the case.

Some good, some bad I guess...

Back to Firefox for me.
     
Senior User
Join Date: Aug 2002
Location: Auckland, NZ
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:48 AM
 
Originally Posted by AppleOptionFour View Post
This could be totally unrelated, but for some reason I get an iChat error after installing 3.0b:

"Join Failed: An error occurred while attempting to join the chat."

I have chax installed. Going to remove that.
Microsoft Messenger is also crashing on me since installing the Safari beta. And that's crashes to error reporter from just closing chat windows, with no add-ins or anything. Any thoughts?
     
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: retired
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:53 AM
 
Originally Posted by amazing View Post
Along with redoing the Apple Store webpage, they also redesigned the trailers website. Problem is, some trailers aren't playing in Safari 3.0

For example, La Vie en Rose (and many others) play just fine, but "I Am Legend" doesn't. The Oceans 13 teaser plays fine, but the trailer 2A doesn't. I'm not trying the HD trailers, just the large regular trailers.

I've reinstalled Quicktime, no luck.

Can someone else try those trailers and post back?
I can't even find the the trailer page!
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 01:59 AM
 
Originally Posted by Atomic Rooster View Post
I can't even find the the trailer page!
It's where it's always been

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
Professional Poster
Join Date: Nov 2004
Location: eating kernel
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 04:32 AM
 
Umm, does Safari 3 work on PPC? It won't install on my moms iMac G5 for some reason...
Signature depreciated.
     
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2003
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 04:51 AM
 
Google Docs now works with Safari 3.

And the rich-text Gmail editor shows up too.
     
Clinically Insane
Join Date: Oct 2000
Location: Los Angeles
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 04:57 AM
 
Originally Posted by C.A.T.S. CEO View Post
Umm, does Safari 3 work on PPC? It won't install on my moms iMac G5 for some reason...
Yes.

"The natural progress of things is for liberty to yield and government to gain ground." TJ
     
Mac Elite
Join Date: Aug 2006
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 06:23 AM
 
WOOOT.... no more freezing on badly designed myspace pages!!!!
MacBook Pro 2.2 i7 | 4GB | 128GB SSD ~ 500GB+2TB Externals ~ iPhone 4 32GB
Canon 5DII | EF 24-105mm IS USM | EF 100-400mm L IS USM | 50mm 1.8mkII
iMac | Mac Mini | 42" Panasonic LED HDTV | PS3
     
Professional Poster
Join Date: Nov 2004
Location: eating kernel
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 06:32 AM
 
Originally Posted by Big Mac View Post
Yes.
Thats strange, my mom is running 10.4.9 but the little stop sign with the exclamation mark appears over the boot HD...
Signature depreciated.
     
Professional Poster
Join Date: Mar 2002
Location: Brantford, ON. Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 06:44 AM
 
Originally Posted by amazing View Post
Went back and read the quote of your original post on page one of this thread. It certainly doesn't mention that you're using a Yahoo beta mail app? Did I miss something?

So you're fussed about a Yahoo beta not working properly in a Safari beta? You are of course right: I went and hooked up to the Yahoo mail beta and it indeed didn't work. Hmm, just imagine, a beta not working in another beta?

So: my solution? Wait for it...wait for it...don't let the suspense get to you...I switched back to regular Yahoo mail! And, yes! that works!

So, you're saying that Leopard is borked because a Yahoo beta doesn't work? Can't say that I see the logic of that...
I figured it was common knowledge that the Yahoo! Mail beta has been out for over a year now and isn't really a beta at all.....

You can't see the logic? Yahoo! Mail is what is powering the iPhone, yet Apple can't even get safari to render their new mail page right.....


Oh, and that's right, the new Windows Live Mail will not work in full mode either, have to use light which still doesn't render properly.
     
Professional Poster
Join Date: Mar 2002
Location: Brantford, ON. Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 06:47 AM
 
Originally Posted by Art Vandelay View Post
Did you say earlier you were able to get into their beta mail and it didn't work right? I can't get past their browser sniffs even when changing the UA.
Use this link:
http://us.mg1.mail.yahoo.com/dc/launch?sysreq=ignore

It works, but has odd quirks and the rendering sucks. Also an annoying popup saying wrong version yada yada...
     
Mac Elite
Join Date: Sep 2003
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 07:11 AM
 
bust my google analytics widget when I uninstalled it.

Re-installed Safari 3 and the widget is working again.

Does seem to grab more memory than v2.

This is on a PB G4.
     
Mac Enthusiast
Join Date: Apr 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:04 AM
 
Seems a little faster and smoother. They also appear to have fixed a peculiar but very annoying flash video problem that I was having (which had driven me to Firefox). Love the text box re-sizing ability too. Nice.

There's still no need for brushed metal though.
     
Mac Enthusiast
Join Date: Apr 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:05 AM
 
Originally Posted by MartiNZ View Post
There still doesn't seem to be a way to get it to search for instance google.co.nz instead of google.com
Have you tried Inquisitor?
     
Professional Poster
Join Date: Nov 2004
Location: eating kernel
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:19 AM
 
Originally Posted by Graviton View Post
Have you tried Inquisitor?
Does it work with the beta? (it looks pretty nice to me)
Signature depreciated.
     
Mac Enthusiast
Join Date: Apr 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:26 AM
 
Originally Posted by C.A.T.S. CEO View Post
Does it work with the beta? (it looks pretty nice to me)
It works fine with mine. No problems at all.
     
Professional Poster
Join Date: May 2001
Location: North Dakota, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:34 AM
 
The beta works nice, and feels faster.

Seems like Flash moves along quicker than before. Others agree?
     
Professional Poster
Join Date: Nov 2004
Location: eating kernel
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:40 AM
 
Originally Posted by funkboy View Post
The beta works nice, and feels faster.

Seems like Flash moves along quicker than before. Others agree?
I'll give you my opinion later after I test it, I'm hoping so.
Signature depreciated.
     
Posting Junkie
Join Date: May 2001
Location: Brisbane, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 12, 2007, 08:56 AM
 
Originally Posted by C.A.T.S. CEO View Post
Thats strange, my mom is running 10.4.9 but the little stop sign with the exclamation mark appears over the boot HD...
Is her Safari application still residing where it should in the Application folder?

[ fb ] [ flickr ] [] [scl] [ last ] [ plaxo ]
     
 
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 02:19 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2