Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Community > MacNN Lounge > Where's the AppleTV subsection?

Where's the AppleTV subsection?
Thread Tools
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 11, 2014, 11:11 AM
 
I'm having trouble with one of my AppleTVs - all of my devices, wired or wireless, can see my wired Family Room AppleTV for AirPlay. But none of them show the option to use my wifi Bedroom AppleTV. Both AppleTVs are fully updated. All devices are able to ping both AppleTVs. The Bedroom AppleTV can play content from the iMac, but whenever I open up AirPlay, the Bedroom AppleTV is never shows as an option.

Most of the searches I did turned up people that couldn't see the AirPlay icon on their computer/phone, which isn't my issue. There were a couple people that seemed to have the same issue, but their questions went unanswered.

Any thoughts?
     
Managing Editor
Join Date: Jul 2012
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 11, 2014, 11:26 AM
 
What's your Wi-Fi configuration? Is it possible you're on double-NAT? Is your wireless network on a different subnet than the wired one (e.g., 192.168.1.1 versus 192.168.0.1)?
     
Laminar  (op)
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 11, 2014, 12:35 PM
 
Same subnet. If I disconnect my iMac from its ethernet connection and connect via wireless, I can still only see the wired Family Room AppleTV. And everything can ping the Bedroom, but it doesn't show up for me in AirPlay.
     
Administrator
Join Date: Jun 2000
Location: California
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 11, 2014, 01:57 PM
 
AppleTV falls in Consumer Hardware, assuming a hardware issue. A software issue might go in iDevices, since the modern AppleTVs run iOS. Your issue could be networking- or OS-related.
     
Laminar  (op)
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 11, 2014, 02:30 PM
 
Hence my confusion. If I knew which part of the system the bug was in, I could put it in the proper subsection. Of course, all of that was a farce to excuse my putting this in the Lounge.
     
Mac Elite
Join Date: Jun 2006
Location: Pittsburgh
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 12, 2014, 09:19 PM
 
Have you tried a settings reset? Can the AppleTV load content from its internal channels?
     
Laminar  (op)
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 12, 2014, 09:59 PM
 
Originally Posted by abbaZaba View Post
Have you tried a settings reset? Can the AppleTV load content from its internal channels?
I haven't tried a settings reset. The AppleTV can play Netflix and YouTube content just fine.
     
Mac Elite
Join Date: Jan 2003
Location: San Diego
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 13, 2014, 02:24 AM
 
Did it ever work? Have you tried ethernet for the non working device (perhaps your router is blocking bonjour on wifi clients but not wired.) Are you using an airport router?

If all else fails, try this on the Mac:


sudo launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist

sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.mDNSResponder.plist
     
Laminar  (op)
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 13, 2014, 07:41 PM
 
I pulled the ethernet from the working Family Room ATV so that it had to use wifi and I was still able to see it from my other devices in AirPlay. Maybe I'll bring the non-working ATV down here so I can connect it to ethernet and see what's up.
     
Laminar  (op)
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 13, 2014, 07:50 PM
 
Tried a Network Test while hooked up to ethernet. Couldn't communicate with Apple. I'm doing a full restore to see if that improves anything.
     
Laminar  (op)
Posting Junkie
Join Date: Apr 2007
Location: Iowa, how long can this be? Does it really ruin the left column spacing?
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 13, 2014, 08:30 PM
 
Did a clean restore and setup, works now. Don't know why I didn't try that first.
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 10:08 AM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2