Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > Mac OS X > Leopard + Dashboard = Dead

Leopard + Dashboard = Dead
Thread Tools
Mac Elite
Join Date: Apr 2002
Location: Miami Beach
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 10, 2007, 10:59 AM
 
My Dashboard launches 'blank.' All I get is a greyed screen and the little plus sign at the bottom. When I click the plus, the widgets load on the bottom bar, but when I try to open a widget, it just closes the dashboard. Widgets appear to open but will not run - it'll open a widget, but then exit dashboard and the widget I tried to open is not there.

I tried relaunching Dock, logout, restart... nothin.
     
Baninated
Join Date: Oct 2002
Location: In yer threads
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 10, 2007, 11:11 AM
 
DId you edit it in any way?
     
Mac Elite
Join Date: Apr 2002
Location: Miami Beach
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 11, 2007, 06:29 PM
 
nope. fresh install. Also, my Dock can do the 3D glass thing even when it's on the side (can't get the 2D dock at all)
     
Mac Elite
Join Date: Apr 2002
Location: Miami Beach
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 13, 2007, 11:18 PM
 
Also, it makes an error sound once I drop a widget (or just click on one) from the bottom Dashboard bar. I'll try to backup and do a clean install in a few days...
     
Dedicated MacNNer
Join Date: Jun 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 14, 2007, 11:41 AM
 
It's because you enabled Parental Controls. Yes, enabling it for *other* users affects *your* admin-user Dashboard. Big bug.

There are several threads on Apple Discussions. Here's one big one.

The only known fix is to archive & install, and not use Parental Controls afterward.

I'm going to wait and see if 10.5.1 (coming quite soon, apparently) fixes it before I try that.
17" 2.33GHz C2D MacBook Pro / 320GB / 2GB
     
   
Thread Tools
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 02:25 PM.
All contents of these forums © 1995-2015 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd., Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2