MacNN Forums (http://forums.macnn.com/)
-   Classic Macs and Mac OS (http://forums.macnn.com/classic-macs-and-mac-os/)
-   -   hard drive doesn't show up (http://forums.macnn.com/64/classic-macs-and-mac-os/63720/hard-drive-doesnt-show-up/)

 
esther316 Sep 3, 2001 05:55 PM
hard drive doesn't show up
I have a Performa 6360 and when I turn it on it gets a blinking question mark. It has OS 9.1 installed on it. It was working fine until I moved it. Now when I start it up with the OS 9 CD it doesn't see the hard drive at all. Norton can't find it or Disk Doctor or DriveSetup.

Is my hard drive bad or did a wire come loose inside the machine or what?
 
Gregory Sep 3, 2001 06:36 PM
Could be. Have you opened it up and reset the cables etc? Zap PRAM have any effect? Do NOT use Norton if it is earlier than 6.02. Even then I wouldn't let it try to fix any major repair problems. Instead, I'd get a copy of Disk Warrior ready. You also want to make sure to use Startup Disk 9.2.1 or later.

Where's your backup? do you have access to a SCSI disk drive?
 
esther316 Sep 3, 2001 07:30 PM
Nope, no SCSI drive. All I have attached to the computer is a printer, keyboard and mouse. And of course my ethernet connection. Good thinking on the PRAM though...I'll trying zapping that and see what happens.
 
esther316 Sep 3, 2001 07:40 PM
I tried zapping the PRAM. No luck. Any other ideas? I remember of seeing this occur on somebody elses computer before but I think it magically fixed itself. Too bad that can't happen again. :)
 
iKevin Sep 3, 2001 10:14 PM
Something's wiggled loose in the transfer if it worked perfect before you moved it....
 
All times are GMT -4. The time now is 12:51 PM.

Copyright © 2005-2007 MacNN. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2