MacNN Forums (http://forums.macnn.com/)
-   Classic Macs and Mac OS (http://forums.macnn.com/classic-macs-and-mac-os/)
-   -   UMAX C600 and slave IDE? (http://forums.macnn.com/64/classic-macs-and-mac-os/64206/umax-c600-and-slave-ide/)

 
outZider May 30, 2001 12:38 AM
UMAX C600 and slave IDE?
I have a UMAX SuperMac C600/200. It seems that it won't do slave IDE devices.

I have an IDE hard drive, and a SCSI CD-ROM. If I try to add a slave IDE hard drive or CD-ROM, it doesn't recognize them. However, if I make those devices master, and set the current IDE drive to slave, the new device works, leaving the original hard drive unusable.

Does the UMAX internal IDE socket only allow one device? I've tried things as simple as zapping the PRAM, to no avail. Incidentally, neither Drive Setup or Apple System Profiler recognize these slave devices.

- oZ
 
professionalmac May 30, 2001 12:04 PM
The c600 is based on the Performa 6400 platform, so it will not recognize a second IDE drive. The way around this is to buy a PCI IDE adapter card and plug your drives into that. If you don't have any slots available your only option is a SCSI drive, or a USB or FireWire external (if you already have the appropriate card.)
 
binky_says_hi Jun 5, 2001 02:29 AM
Any drives(HD or DVD, CD-RW) to UMAX Mac Clones MUST be SCSI devices.
Check it out @: http://www.supermac.com/supermac/knowledge/

------------------------
c600x owner
w/Yamaha CD-RW
 
capone Jun 6, 2001 10:02 PM
They are both right. Get a IDE card or a SCSI drive.
 
All times are GMT -4. The time now is 09:35 AM.

Copyright © 2005-2007 MacNN. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2