Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Gaming > Giants Citizen Kabuto

Giants Citizen Kabuto
Thread Tools
littlegreenspud
Senior User
Join Date: Feb 2001
Location: The Sunny Isle of Wight
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 5, 2001, 05:10 PM
 
Hi,

I have installed the above on my B/W G3 450 w/radeon but when I try and launch it the icon bounces then vanishes! If I log in as my wife the game runs.

Macplay says
"Thats because of the way you have permissions set up on the machine, you
need to contact apple."

not exactly helpful...

console gives the following "unable to get video mode..."?

thanks.
     
Archangel
Mac Elite
Join Date: Sep 2000
Location: Seattle, WA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 5, 2001, 05:42 PM
 
When you get it running on your wife's account, how does it play?

AFAIK, all permission mess ups can be fixed in root mode. Also make sure your account is an administrator account. That may a problem Also, under which account did you originally install it?
     
littlegreenspud  (op)
Senior User
Join Date: Feb 2001
Location: The Sunny Isle of Wight
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 5, 2001, 05:51 PM
 
I originally installed it under my account, I have administrator privileges.

It runs OK with details and textures turned down. It has an annoying pause (<0.5s) when suddenly comming across an open error.

It plays better on my TiBook 550!

thanks
     
Archangel
Mac Elite
Join Date: Sep 2000
Location: Seattle, WA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2001, 01:52 AM
 
I'm assuming you also tried a reinstall. . .I only know how to fix the most basic priveleages problems, and I've already exhausted my small supply of knowledge.

Thanks for the info.
     
livemotion
Forum Regular
Join Date: May 2001
Location: NY
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2001, 10:45 AM
 
the game is unplayable on my ibook 500.
     
Leonard
Professional Poster
Join Date: Mar 2000
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2001, 12:55 PM
 
You'll probably require ROOT access to fix your problem. I noticed that when I went to try to move the Giants folder to my Games folder it gave me some sort of permissions error, but I have administrator access. I fixed that by moving it when I was in MacOS 9... I thought this may give me an error when I went back to the game in MacOS X.1 but it didn't.
Mac Pro Dual 3.0 Dual-Core
MacBook Pro
     
Captain Obvious
Professional Poster
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2001, 12:58 PM
 
Originally posted by livemotion:
<STRONG>the game is unplayable on my ibook 500.</STRONG>
No kidding? Did you read the specs for it before you bought it? It needs a vid card with 16 MB, the iBook has 8.

Barack Obama: Four more years of the Carter Presidency
     
livemotion
Forum Regular
Join Date: May 2001
Location: NY
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2001, 01:23 PM
 
well there's a differnec between erquired and reccomended right? 16 is reccomeded for best perfomance but 8 is required, yet 8 is unplayable. Maybe they shoudl actually write realistic suggested configs and not bare minimum.
     
littlegreenspud  (op)
Senior User
Join Date: Feb 2001
Location: The Sunny Isle of Wight
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2001, 02:37 PM
 
I have tried reinstalling...

It is just in my account that it does not work. I can move it, I just cannot play it!

thanks
spud
     
littlegreenspud  (op)
Senior User
Join Date: Feb 2001
Location: The Sunny Isle of Wight
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 7, 2001, 02:46 PM
 
OK, problem solved!

I found the preferences in my library folder and trashed them - and it now works!

To improve performance, turn down the distance in the graphics option.

Thanks
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 08:22 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,