Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > Alternative Operating Systems > VMware Fusion 2 or Parallels Desktop 4.0 for Mac

VMware Fusion 2 or Parallels Desktop 4.0 for Mac
Thread Tools
earthlings
Dedicated MacNNer
Join Date: Jan 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 24, 2009, 11:52 PM
 
VMware Fusion 2 or Parallels Desktop 4.0 for Mac? Or another software for getting Windows on a Mac? It's almost 2010, is there anything new to get or wait for?
     
AKcrab
Moderator Emeritus
Join Date: Apr 2001
Location: Wasilla, Alaska
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 25, 2009, 12:01 AM
 
Virtual box.
     
The Placid Casual
Professional Poster
Join Date: May 2001
Location: Switzerland
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 25, 2009, 06:38 AM
 
I use VmWare Fusion 2.0 on 3 OS X 10.5 machines - One with XP, one with Vista, and one with XP Pro;

I have had no issues at all since I started using it, and overall, find it a compelling option compared to my less than favorable experience with Parallels a little while ago.
     
cgc
Professional Poster
Join Date: Mar 2003
Location: Down by the river
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 25, 2009, 09:26 AM
 
VMWare Fusion...it was recently available for < $21 via Best Deals, Freebies and Coupons Everyday! (a web site that lists discounts and how to get them).
     
JMan09
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Beaumont Texas
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 26, 2009, 12:56 AM
 
I use VMWare Fusion 2 when I don't want to shut down and boot into Windows XP. And so far I haven't had any problems with it.
32GB iPad 2 | 32GB iPhone 4 | 11' MacBook Air 1.6 i5, 4GB, 128GB SSD
     
besson3c
Clinically Insane
Join Date: Mar 2001
Location: yes
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 26, 2009, 01:01 AM
 
Check out VirtualBox if you aren't interested in paying money for the pleasure of running Windows
     
cgc
Professional Poster
Join Date: Mar 2003
Location: Down by the river
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 26, 2009, 05:52 PM
 
Originally Posted by cgc View Post
VMWare Fusion...it was recently available for < $21 via Best Deals, Freebies and Coupons Everyday! (a web site that lists discounts and how to get them).
Kooky, somehow my www . spoofee . com got changed to a clickable URL tagline.
     
Rogue15
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2009
Location: Tennessee
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 27, 2009, 10:44 PM
 
Does VMWare Fusion 2 allow integration with an existing Windows XP OS that I already partitioned using Boot Camp? Or do I have to install Windows again?
     
Cold Warrior
Moderator
Join Date: Jan 2001
Location: Polwaristan
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 27, 2009, 10:46 PM
 
It integrates. Fusion can run it from your Boot Camp partition.
     
Rogue15
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2009
Location: Tennessee
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 27, 2009, 11:03 PM
 
Sick! Thanks for the quick response. Does it work with newer games like Dead Space and Wolfenstein? And do you think it will eliminate the black screen of death problems I'm having with XP in Boot Camp (as detailed in my thread I just made on here)?
     
cgc
Professional Poster
Join Date: Mar 2003
Location: Down by the river
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 28, 2009, 11:04 AM
 
Originally Posted by Rogue15 View Post
Sick! Thanks for the quick response. Does it work with newer games like Dead Space and Wolfenstein? And do you think it will eliminate the black screen of death problems I'm having with XP in Boot Camp (as detailed in my thread I just made on here)?
None of the virtualization solutions (e.g. Parallels, VMWare Fusion, or VirtualBox) allow playing newer games. Black Screen of Death? WTF you talking about/ I play games in Windows Xp (recently "upgraded" to Vista) with no problems... Are your video drivers current?
     
Rogue15
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2009
Location: Tennessee
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 28, 2009, 04:34 PM
 
Why don't you read my thread for WTF I'm talking about? I explain everything there...
     
cgc
Professional Poster
Join Date: Mar 2003
Location: Down by the river
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 28, 2009, 10:41 PM
 
Originally Posted by Rogue15 View Post
Why don't you read my thread for WTF I'm talking about? I explain everything there...
Wow, it looks like you're not willing to have any help outside your stove-piped threads. It was a simple question, you could've at least linked to your other thread rather than snap at me. So be it, I will stop my research and play my games which work perfectly...
     
Rogue15
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2009
Location: Tennessee
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 29, 2009, 12:43 AM
 
I only snapped at you because you were implying I was an idiot for even mentioning the black screen. I desire help from friendly, informative people, but I will also accept help from raged people like yourself. ^_^

So please reconsider helping me. I only snapped at you because I thought you were snapping at me. And by the way, my video drivers ARE up to date (186.61 or whatever it is). I even checked in my nVidia control panel.
( Last edited by Rogue15; Aug 29, 2009 at 12:51 AM. )
     
cgc
Professional Poster
Join Date: Mar 2003
Location: Down by the river
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 29, 2009, 10:48 AM
 
Originally Posted by Rogue15 View Post
I only snapped at you because you were implying I was an idiot for even mentioning the black screen. I desire help from friendly, informative people, but I will also accept help from raged people like yourself. ^_^

So please reconsider helping me. I only snapped at you because I thought you were snapping at me. And by the way, my video drivers ARE up to date (186.61 or whatever it is). I even checked in my nVidia control panel.
I wasn't implying you were an idiot...it's not your fault Windows sucks. And I'm rarely enraged. I haven't heard of the problem you mentioned and was curious what you were talking about.
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 29, 2009, 12:51 PM
 
Originally Posted by Rogue15 View Post
Why don't you read my thread for WTF I'm talking about? I explain everything there...
Where's the link, dude ?

-t
     
Rogue15
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2009
Location: Tennessee
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 29, 2009, 03:20 PM
 
Originally Posted by turtle777 View Post
Where's the link, dude ?

-t
It's a brand new thread. Second topic down.
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 29, 2009, 03:58 PM
 
Originally Posted by Rogue15 View Post
It's a brand new thread. Second topic down.
Brand new thread in WHAT FORUM ?
Second topic down ? This can change by the minute.

Why don't you just post the link ?
In the upper right corner of every post, ther eis a button "URL". Use that.

-t
     
Rogue15
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2009
Location: Tennessee
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 29, 2009, 04:12 PM
 
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 02:11 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,