Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Hardware - Troubleshooting and Discussion > Mac Notebooks > brand new albook and instant messnger problems

brand new albook and instant messnger problems
Thread Tools
lAwrencex
Forum Regular
Join Date: Oct 2002
Location: brooklyn, ny
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 7, 2004, 02:19 AM
 
i just got a brand new albook 15 w/ superdrive and it's a speedy little machine even with just the 512 stick of ram it came with but for some reason aol instant messenger is incredibly slow. even the simplest task like typing into an im box makes the beachball spin. its not my internet connection because all websites load incredibly fast, it just seems to be aim. has anyone else had problems like these? it's really getting on my nerves.
17" aluminum powerbook/ 1.67 / 100 gig / superdrive
     
quadraphonic
Junior Member
Join Date: Jun 2004
Location: Sherwood Park, Alberta, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 7, 2004, 04:14 AM
 
Have you d/l'd all your software updates?
-quadraphonic
12" Rev C Powerbook G4, ComboDrive, 60GB HD, 256MB RAM
     
lAwrencex  (op)
Forum Regular
Join Date: Oct 2002
Location: brooklyn, ny
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 7, 2004, 04:09 PM
 
yeahh, everything. i don't know why this one application is so terribly slow.
17" aluminum powerbook/ 1.67 / 100 gig / superdrive
     
alphamatrix
Senior User
Join Date: Jul 2001
Location: Mount Vernon, WA
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 7, 2004, 04:50 PM
 
You might want to try iChat or some other AIM compatible client.
     
adambooth
Junior Member
Join Date: Oct 2004
Location: Alaska
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 7, 2004, 07:49 PM
 
Give iChat or Adium a try. I know the AOL IM client for OS X is really, really crappy.
     
lAwrencex  (op)
Forum Regular
Join Date: Oct 2002
Location: brooklyn, ny
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 7, 2004, 08:22 PM
 
i just figured it out! i had installed about 4 thousand fonts on my machine but never deactivated them in suitcase. thats what was causing all the lag. i actually figured it out when i went to use microsoft word and it wouldnt even open because it was so bogged down with all the fonts. anyway, we're back up rockin' and rollin'
17" aluminum powerbook/ 1.67 / 100 gig / superdrive
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 10:21 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,