Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > macOS > Snow Leopard and Spotlight

Snow Leopard and Spotlight
Thread Tools
PHoynak
Grizzled Veteran
Join Date: Oct 2000
Location: Southern New Jersey
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 31, 2009, 11:10 AM
 
Since I installed Snow Leopard Spotlight has been indexing my main drive for over 24 hours. I do have about 330 GB of space used on the drive but should it take this long? I checked Activity Monitor and the MDS process is using about 1/2 of my CPU cycles. I already added the drive in the privacy tab to rebuild the database but that didnt work. Spotless is not Snow Leopard compatible yet. What else can I try?
     
ApertureValue
Forum Regular
Join Date: Jul 2009
Location: Suspended Animation
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 31, 2009, 11:26 AM
 
Originally Posted by PHoynak View Post
Since I installed Snow Leopard Spotlight has been indexing my main drive for over 24 hours. I do have about 330 GB of space used on the drive but should it take this long? I checked Activity Monitor and the MDS process is using about 1/2 of my CPU cycles. I already added the drive in the privacy tab to rebuild the database but that didnt work. Spotless is not Snow Leopard compatible yet. What else can I try?
Actually, Spotless 3.0 came out today:

Spotless
MacBook Pro 2.66GHz | iPhone 3G | 
Canon EOS 7D | EF-S 18-135mm IS | 580EXII

Flickr
Tome Curator
     
PHoynak  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Oct 2000
Location: Southern New Jersey
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 31, 2009, 11:42 AM
 
Thanks, I just downloaded it and hope this works... so far everything seems the same... when I click on the spotlight icon in the menubar it says indexing but it again does not say how long it should take.
     
PHoynak  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Oct 2000
Location: Southern New Jersey
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 1, 2009, 11:07 PM
 
Well it has been indexing for about 30 hours now..... Could this possibly be ok?
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 1, 2009, 11:17 PM
 
Originally Posted by PHoynak View Post
Well it has been indexing for about 30 hours now..... Could this possibly be ok?
I dunno.

But it would depend on what kind of documents you have. 330GB of movies shouldn't take that long. 330GB of PDFs probably yes.

-t
     
PHoynak  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Oct 2000
Location: Southern New Jersey
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 1, 2009, 11:21 PM
 
I have about 6000 songs and 150 GB of movies, TV shows, etc..... The weird thing is that is does not even tell me how long it has left to go.
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 1, 2009, 11:45 PM
 
Yeah, that sounds like it should have been done by now. Maybe you need to abort and try to restart the whole thing.

-t
     
PHoynak  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Oct 2000
Location: Southern New Jersey
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 2, 2009, 12:28 AM
 
I stopped it twice and each time it does the same thing... I'm stumped and don't know what to try next......
     
PHoynak  (op)
Grizzled Veteran
Join Date: Oct 2000
Location: Southern New Jersey
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 6, 2009, 02:53 PM
 
I looked at the Activity Monitor and the Console and got the following error....
9/6/09 1:58:45 AM mds[48313] (Error) Task: <MDSFetchTask: 0xd146680>{taskID:0x00003069 age:<1ms} couldn't fetch attributes: (os/kern) object terminated

What does this mean?? For now I again used Spotless to turn off Spotlight... I also did repair my permissions and keep getting the following....

Warning: SUID file "System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent" has been modified and will not be repaired.

I am stumped...
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 02:26 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,