Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > Applications > iMovie '08 with second screen

iMovie '08 with second screen
Thread Tools
jay3ld
Senior User
Join Date: Jul 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2009, 09:14 PM
 
Hello,

I rarely use iMovie but I have a need to hook it up to another output (a HDTV). I have the cables and that is all working.
I am trying to resolve the iMovie playback. From my tests, I have to move my menu bar over to the second output and then hit play in full screen to get it to work.

Anybody have a solution that may work to resolve this? I don't own Final Cut, so I can't use the option I hear it has to do this.
You shouldn't make fun of nerds... you'll be working for one some day.
     
AKcrab
Moderator Emeritus
Join Date: Apr 2001
Location: Wasilla, Alaska
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2009, 09:27 PM
 
It sounds like you've resolved it fine. What's wrong with the solution you came up with?
     
jay3ld  (op)
Senior User
Join Date: Jul 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 6, 2009, 10:01 PM
 
The problem is just annoying to make the changes. I have to hook up the cables to the TV. Open system preferences, click detect displays and then drag the menubar over to the second monitor. It is a lot of work if there is some simple way to get it to just do the preview on a second output.
You shouldn't make fun of nerds... you'll be working for one some day.
     
ibook_steve
Moderator
Join Date: Oct 2001
Location: San Jose, CA
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 7, 2009, 03:45 AM
 
The playback will always be on the monitor with the menu bar. There's no way of getting around this. You could operate in mirrored mode instead of extended desktop.

Steve
Celebrating 10 years and 4000 posts on MacNN!
     
jay3ld  (op)
Senior User
Join Date: Jul 2004
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 7, 2009, 07:22 PM
 
That will work. It sure makes it much easier than trying to navigate the mouse on the 37" screen from across the room (I can't see the mouse unless I right click to get a menu).
You shouldn't make fun of nerds... you'll be working for one some day.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 03:36 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,