Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Hardware - Troubleshooting and Discussion > Mac Notebooks > Boot MBP unibody from MBP Early08 clone

Boot MBP unibody from MBP Early08 clone
Thread Tools
jean-henri
Junior Member
Join Date: Jan 2002
Location: scandinavia
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 1, 2009, 11:57 AM
 
Hi
Anyone tried to migrate a MBP Early 08 (10.5.6) to the new MBP 15" unibody by simply cloning or moving the boot HD ?
I did so successfully when I switched my from former 07 MBP to the current one (using CarbonCopyCloner). But is the unibody chipset/hardware just too different from the old one to be booted from that install.

Thanks,
-jh
     
seanc
Moderator Emeritus
Join Date: Apr 2005
Location: Cambridge, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 1, 2009, 12:10 PM
 
You should be fine for OS X as long as the OS on your old MBP is fully updated, but you may need to wait for 10.5.7. You will run into problems if you're using Windows
     
jean-henri  (op)
Junior Member
Join Date: Jan 2002
Location: scandinavia
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 1, 2009, 12:18 PM
 
Originally Posted by seanc View Post
You should be fine for OS X as long as the OS on your old MBP is fully updated, but you may need to wait for 10.5.7. You will run into problems if you're using Windows
I'm only running Windows from VM Fusion, not Boot Camp. I reckoned that I would eventually need to reinstall vmtools.
-jh
     
cbrfanatic
Mac Enthusiast
Join Date: Jun 2006
Location: New Windsor, NY
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 2, 2009, 12:46 AM
 
It will not work since the start codes are different with the unibody series. It has been tried. Nothing will boot the unibody besides the install disk that came with it, or a copy of the drive from the unibody. NOTHING.

Reference
MPB 2.8GHz, 4GB Ram, 320GB HDD
2TB Raid 1 setup, Wacom 12x19, 24" ACD, Bose SS
FCS 2, Shake, Adobe CS4, Lightroom > Aperture
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 03:51 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,