Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > macOS > iCloud Issue

iCloud Issue
Thread Tools
Ralph Tomaccio
Junior Member
Join Date: Nov 1999
Location: Slatersville RI
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 21, 2020, 05:31 PM
 
Forgive me if this is in the wrong forum. I didn't see anything specific to my issue elsewhere. I'm running Mac OS High Sierra 10.13.6 on my iMac and recently began having an issue with getting into iCloud, although I have been successful in the past. I'm not a heavy user and only recently begun to use iCloud. When I first go to iCloud I get the spinning progress wheel for a minute and then the following message: "Connection Error - iCloud encountered an error while trying to connect to the server. "This has been going on for the past few weeks and no matter what I try, I can't get in. I am having no problem using iCloud on my iPad Air, 3rd generation. I have checked and I am logged-in in my iCloud preferences.

Can someone please help me with this issue? Thanks.
     
hab
Forum Regular
Join Date: Mar 2002
Location: San Francisco
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 22, 2020, 11:51 AM
 
Searched: "Connection Error - iCloud encountered an error while trying to connect to the server."
Found this:
https://discussions.apple.com/thread/3374203
???
21.5" iMac 2.7GHz i5; 15" FP iMac 0.8GHz G4, iPhone 5S
     
andi*pandi
Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: inside 128, north of 90
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 22, 2020, 08:30 PM
 
my gut instinct says: log out and back in again.

are you using a browser to connect to the web interface (hab's link has a fix) or having issues in the control panel?
     
Ralph Tomaccio  (op)
Junior Member
Join Date: Nov 1999
Location: Slatersville RI
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 24, 2020, 02:41 PM
 
I tried logging out and back in and that didn't work. I also just finished doing a fresh Mac OS recovery, connected to my modem by cable, and installed the latest OS supported by by iMac, 10.13.6 that installed Safari 11.1.2. Neither made any difference.

I just tried logging in with my wife's version of Firefox and had no problem what-so-ever! Figure that one out! Seems like the issue is with Safari, even though it worked up to the past few weeks.
( Last edited by Ralph Tomaccio; Feb 24, 2020 at 03:37 PM. )
     
andi*pandi
Moderator
Join Date: Jun 2000
Location: inside 128, north of 90
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 5, 2020, 08:35 PM
 
That is odd!
     
guglennt
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Mar 2020
Location: 9375 Washington Blvd.
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 17, 2020, 11:22 AM
 
Learned a lot from you. Hope to contribute next.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 07:28 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,