Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Hardware Hacking > 2 processors one G3 B&W?

2 processors one G3 B&W?
Thread Tools
papadopolis
Forum Regular
Join Date: Mar 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 7, 2007, 05:58 PM
 
is this possible. thats all i want to know.. and if so what do i need to do to make it possible... and how do you set up 2x HDD thanks.....
     
mduell
Posting Junkie
Join Date: Oct 2005
Location: Houston, TX
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 7, 2007, 06:58 PM
 
No, you can only install 1 CPU in a B&W.

Set one drive for master and the other for slave (with the jumpers on the back of the drive) and plug them in on the same IDE cable.
     
papadopolis  (op)
Forum Regular
Join Date: Mar 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 7, 2007, 09:44 PM
 
can i set up a slave drive in a G3 iMac 333 Mhz
     
Lateralus
Moderator Emeritus
Join Date: Sep 2001
Location: Arizona
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 8, 2007, 01:07 AM
 
Not without some heavy modification.
I like chicken
I like liver
Meow Mix, Meow Mix
Please de-liv-er
     
SLiMeX
Senior User
Join Date: Jan 2006
Location: Darien, IL
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 8, 2007, 12:16 PM
 
Take a G4 dual processor guts and put it in a G3 case?
BlacBook | 2.0ghz core duo | 2x320gb | 2gb ram | mba superdrive
     
papadopolis  (op)
Forum Regular
Join Date: Mar 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 8, 2007, 12:34 PM
 
is there a guide for this and where can i get a Dual G4 processor
     
P
Moderator
Join Date: Apr 2000
Location: Gothenburg, Sweden
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 8, 2007, 12:41 PM
 
You'd need to get the motherboard from a dual G4 (which they don't make any more, so used only). Might as well use the dual G4 as it is.
     
papadopolis  (op)
Forum Regular
Join Date: Mar 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 8, 2007, 12:45 PM
 
do you know a site where i can buy these... thanks
     
olePigeon
Clinically Insane
Join Date: Dec 1999
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 9, 2007, 12:58 PM
 
Originally Posted by papadopolis View Post
do you know a site where i can buy these... thanks
I think that's a waste of time and money. You're better off just keeping it in tact as a dual G4 and dump the G3.

eBay is your best bet for parts and used computers. Maybe a local Craigslist.
"…I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than
you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods,
you will understand why I dismiss yours." - Stephen F. Roberts
     
Powerbook
Mac Elite
Join Date: Mar 2001
Location: München, Deutschland
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 16, 2007, 08:06 AM
 
FWIW, the G3/PPC750 processor line was planned as a feature-stripped hardware down from the pro stuff PPC604/e. It lacks features like multi-processoring. (That the G3 turned out to be far more powerful than planned, is another story)

Regards
PB.
Aut Caesar aut nihil.
     
papadopolis  (op)
Forum Regular
Join Date: Mar 2007
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 16, 2007, 01:49 PM
 
Originally Posted by olePigeon View Post
I think that's a waste of time and money. You're better off just keeping it in tact as a dual G4 and dump the G3.

eBay is your best bet for parts and used computers. Maybe a local Craigslist.
yes it may be a waste of money but its also somthing i would enjoy, such as a hobby.....
     
BLAZE_MkIV
Professional Poster
Join Date: Feb 2000
Location: Nashua NH, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 19, 2007, 11:38 AM
 
Take the G3 plastic case panels and swap them onto a g4 case. depending on the g4 version almost no midifications would be nessecary.
     
firefly
Dedicated MacNNer
Join Date: Jun 2001
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 20, 2007, 09:27 AM
 
XLR8 (who are now out of business) once made a dual G4 upgrade for G3s, so if you can get one of them on eBay then you could do it.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 03:49 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,