Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > macOS > Spotlight is dead

Spotlight is dead
Thread Tools
PHYMAC
Forum Regular
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 03:06 PM
 
I click on spotlight in the top right hand corner and get nothing. The rest of the finder works, but spotlight doesn't, anyone know why??

Thanks!
     
demograph68
Professional Poster
Join Date: Jul 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 04:12 PM
 
Between the time that it was working and not working, did you make any changes to the system or install anything?
     
PHYMAC  (op)
Forum Regular
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 04:37 PM
 
Not that i know of.
     
porieux
Baninated
Join Date: Mar 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 05:00 PM
 
...
( Last edited by porieux; Oct 2, 2006 at 01:53 AM. )
     
demograph68
Professional Poster
Join Date: Jul 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 05:08 PM
 
Originally Posted by PHYMAC
Not that i know of.
Does pressing command+spacebar do anything?
     
PHYMAC  (op)
Forum Regular
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 06:34 PM
 
Pressing command spacebar highlights it but a drop down box doesn't appear, so I can search. All it does is put a blue box around the spotlight icon.
     
CharlesS
Posting Junkie
Join Date: Dec 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 07:20 PM
 
Does it do this in all accounts, or just your main one?

Ticking sound coming from a .pkg package? Don't let the .bom go off! Inspect it first with Pacifist. Macworld - five mice!
     
PHYMAC  (op)
Forum Regular
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 07:38 PM
 
I only have one account on my computer.
     
CharlesS
Posting Junkie
Join Date: Dec 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 07:48 PM
 
Please try making another account, and see if the same thing happens under that account.

Ticking sound coming from a .pkg package? Don't let the .bom go off! Inspect it first with Pacifist. Macworld - five mice!
     
PHYMAC  (op)
Forum Regular
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 19, 2006, 07:59 PM
 
I had reset my computer once already and it didn't make a difference, but I just reset again before creating a new account and now it works. I don't know why, but it does! Thanks for all your help!
     
Simon
Posting Junkie
Join Date: Nov 2000
Location: in front of my Mac
Status: Offline
Reply With Quote
Sep 20, 2006, 02:59 AM
 
I've had that happen too before.

You can just open a shell and kill the SystemUIServer process. It will then restart automatically. In my case that did the trick.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 11:54 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,