Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Hardware - Troubleshooting and Discussion > Mac Notebooks > MiniDisplayPort to Dual Link DVI... problems or not?

MiniDisplayPort to Dual Link DVI... problems or not?
Thread Tools
Trygve
Mac Enthusiast
Join Date: Jul 2000
Location: Dubai, UAE
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 6, 2009, 04:19 PM
 
The reviews of the Mini DisplayPort to Dual Link DVI adapter are terrible with reports of it dropping out frequently.

Anyone here have a good experience with it on a 30" Cinema?

I have the older gen 17" MBP on order and have the option to switch it to the new 17MBP but am afraid it will not work well with my 30" screen and may opt for the older gen with DVI.

Thoughts?
     
Eug
Clinically Insane
Join Date: Dec 2000
Location: Caught in a web of deceit.
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 25, 2009, 09:04 PM
 
I'm wondering too. So, is MiniDisplayPort still borked for dual-link?

Does single-link work fine? My understanding is that it does.

P.S. Monoprice claims it will be releasing Mini-DisplayPort to HDMI adapters soon. I assume these will be single-link only, and will not include sound support.
     
Simon
Posting Junkie
Join Date: Nov 2000
Location: in front of my Mac
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 26, 2009, 04:16 AM
 
Supposedly Apple now claims the MDP -> DDL DVI dongle only works with their 30" display. But people have been seeing distortion issues even with the 30" ACD so I guess there's still no way of being 100% sure.

http://i.gizmodo.com/5133433/apple-t...e-incompatible
     
Simon
Posting Junkie
Join Date: Nov 2000
Location: in front of my Mac
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2009, 04:03 AM
 
And today's NVIDIA update should help too.

http://support.apple.com/downloads/N...cs_Update_2009
     
cbrfanatic
Mac Enthusiast
Join Date: Jun 2006
Location: New Windsor, NY
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2009, 05:08 AM
 
Originally Posted by Eug View Post
Does single-link work fine? My understanding is that it does.
Yes it works fine, i have a Samsung 2253BW at my place in NYC, works perfectly fine although sometimes coming out of sleep mode or when just going into clamshell mode, ill get 2-3 seconds of "snow" before the picture shows up. I dont have that problem with my 24" ACD up in the Hudson Valley so im thinking its monitor related since the ACD is LED and the Samsung isnt?
MPB 2.8GHz, 4GB Ram, 320GB HDD
2TB Raid 1 setup, Wacom 12x19, 24" ACD, Bose SS
FCS 2, Shake, Adobe CS4, Lightroom > Aperture
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 05:13 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,