Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > macOS > Apps that don't work in 10.3

Apps that don't work in 10.3 (Page 5)
Thread Tools
gorickey
Posting Junkie
Join Date: Nov 2001
Location: Retired.
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 22, 2003, 07:06 PM
 
Originally posted by voyageur:
Marine Aquarium has just been updated to run with Panther.
Has anyone tried it?
Yeah, it works fine now...still causes the fan to come on though and make my TiBook 667 DVI hotter then hell...
     
Miniryu
Mac Elite
Join Date: Oct 1999
Location: Walnut Creek, California
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 22, 2003, 08:12 PM
 
Jaguar doesn't work. I insalled Panther and now I can't even find Jag!!!

"Sing it again, rookie beyach."
My website
     
fisherKing
Professional Poster
Join Date: Jan 2001
Location: brooklyn ny
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 22, 2003, 08:35 PM
 
Originally posted by Miniryu:
Jaguar doesn't work. I insalled Panther and now I can't even find Jag!!!

command-F?
"At first, there was Nothing. Then Nothing inverted itself and became Something.
And that is what you all are: inverted Nothings...with potential" (Sun Ra)
     
Boochie
Mac Enthusiast
Join Date: Mar 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 22, 2003, 08:44 PM
 
What's the version number on that one?

Originally posted by hardcat1970:
the old version of ASM (the last free release) is working for me though.
     
Brass
Professional Poster
Join Date: Nov 2000
Location: Tasmania, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 22, 2003, 08:51 PM
 
Snail Mail (envelope printing) has finally been updated to work correctly with Panther.
     
mgehman
Dedicated MacNNer
Join Date: Feb 2001
Location: Northern Tier of PA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 23, 2003, 09:30 AM
 
Formac Studio TVR 3.03 unexpectedly quits frequently, although on occasion I can get it to work it is less than stable. Hope they come up with a patch soon.
"The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners."
- Ernst Jan Plugge
MacBook Pro 2.33GHzDC 3GB RAM
     
Agasthya
Professional Poster
Join Date: Mar 2001
Location: Seattle, WA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 23, 2003, 03:51 PM
 
Originally posted by Mike2270:
On another note, one app I use CONSTANTLY and am concerned won't work is MacReporter. Anyone use that? Does it work on Panther? I have this sinking feeling it doesn't work, which is gonna TOTALLY suck for me if that's the case. I haven't heard a peep from Inferiis about compatibility with Panther. I guess we'll just have to see.
Worked fine for me. They also released a 1.1.5 update today.

Its now an App instead of a dockling.
     
hardcat1970
Grizzled Veteran
Join Date: May 2000
Location: new york, ny
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 23, 2003, 05:27 PM
 
Originally posted by Boochie:
What's the version number on that one?
ASM 2.03
     
voyageur
Mac Elite
Join Date: Jul 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 23, 2003, 10:04 PM
 
How about Karelia's Watson? Anyone tried it with Panther?
     
waxcrash
Mac Elite
Join Date: Aug 2002
Location: Chicago, IL
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 23, 2003, 11:38 PM
 
If anyone has tested the following apps with Panther and worked, please let me know. I'd like to know before I install Panther. I plan on installing Panther tomorrow.

MS Word X
MS Excel X
MS PowerPoint X
MS Entourage X
Photoshop 7
Illustrator 10
GoLive 6
Flash MX
Virtual PC 6
Warcraft III
Ghost Recon
Reason 2.5
     
dreamBweaver
Forum Regular
Join Date: Feb 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 12:58 AM
 
Huevos
iCalViewer
PTHiTunesNotifier
GradeBox
Transcript Log
Looking forward.
     
LuckyJack
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 1999
Location: Way out west where the cayotes howl
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 01:20 AM
 
Originally posted by xmacintosh:
I unstuffed the .sit file from Terminal, but I'm still receiving the same message error near the end:

"Installation did not complete successfully. Do you wish to attempt to reinstall the software or quit?"

I don't know what to do...

Try fixing the ownership and permissions in your /Library/Application Support/ directories. I couldn't install LifeBalance because the permissions for the Palm HotSync condiuts were all screwey. A little chown and all'swell.

Been a happy sync'er since.
     
LuckyJack
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 1999
Location: Way out west where the cayotes howl
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 01:22 AM
 
Originally posted by waxcrash:
If anyone has tested the following apps with Panther and worked, please let me know. I'd like to know before I install Panther. I plan on installing Panther tomorrow.

MS Word X
MS Excel X
MS PowerPoint X
MS Entourage X
Photoshop 7
Illustrator 10
GoLive 6
Flash MX
Virtual PC 6
Warcraft III
Ghost Recon
Reason 2.5
You know what I hate? It's when people jump to the last page of a multi-page discussion and ask someone to summarize. Take the ten minutes and read the thread!

The MS Office apps work fine for me, but I don't use Entourage at all. Illustrator 10 is fine. VPC 6 is fine, too.
     
waxcrash
Mac Elite
Join Date: Aug 2002
Location: Chicago, IL
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 06:45 AM
 
Originally posted by LuckyJack:
You know what I hate? It's when people jump to the last page of a multi-page discussion and ask someone to summarize. Take the ten minutes and read the thread!

The MS Office apps work fine for me, but I don't use Entourage at all. Illustrator 10 is fine. VPC 6 is fine, too.
You know what I hate? Some 'tard who only has 2 posts since '99 and thinks they run the place. Go back to your cave and post again in 4 years. If you don't like my post, ignore it! Thanks for the info on the apps that work, though. I did read the whole thread…read mixed results with some of the apps I listed.

LuckyJack…you wouldn't be the infamous Jack Campbell of MacMice/MacTable would you?
( Last edited by waxcrash; Oct 24, 2003 at 06:54 AM. )
     
Sven G
Professional Poster
Join Date: Dec 2000
Location: Milan, Europe
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 07:06 AM
 
Originally posted by ZildjianKX:
So far Norton Systemworks 3 doesn't work for me (utilities also won't see my hard drive).
This Symantec support page explains the compatibility issues with Norton products and OS X 10.3...

The freedom of all is essential to my freedom. - Mikhail Bakunin
     
voyageur
Mac Elite
Join Date: Jul 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 08:57 AM
 
Originally posted by voyageur:
How about Karelia's Watson? Anyone tried it with Panther?
Karelia has answered my question: one of my favorite apps, Watson , is Panther-compatible.
     
TAZ
Dedicated MacNNer
Join Date: Mar 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 10:14 AM
 
Anybody try Maya 5, Universe 5, Carrara 3 or any of the other "popular" rendering packages??? I am supposed to get Panther this afternoon before 4:30PM and dont want to loose too much functionality. I'm planninng on installing Panther on a partition and beta testing most of the things I use regularly before doing the wipe and install bit just in case.
     
Boochie
Mac Enthusiast
Join Date: Mar 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 08:28 PM
 
Cool, thanks. I'm glad I kept the installer dmg around for that!

Originally posted by hardcat1970:
ASM 2.03
     
graphics84
Senior User
Join Date: Jun 2000
Location: san diego
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 08:42 PM
 
Originally posted by hardcat1970:
Safari will not load any pages if some fonts activate by Extensis Suitcase.
what version of suitcase are ou using?

what about fontbook?
     
Betox
Dedicated MacNNer
Join Date: Sep 2000
Location: Santiago, RD
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 09:48 PM
 
Can any one confirm if CanoScan N670U and LaserJet 1200 works under 10.3??
--
QuickSilver 800 Mhz / iBook 500 Mhz / Original 5GB iPod / iPod Shuffle 512 / Mac OS X 10.4 Tiger >> And it IS snappy!
     
TAZ
Dedicated MacNNer
Join Date: Mar 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 24, 2003, 11:39 PM
 
So far Safari is the only app i am having trouble with. ironic isnt it. I am having to post using IE cause Safari wont render right and is incredibly slow. Will have to try a different user or see if it is still acting up once I do the clean install. I did an Upgrade so i could do an application check without having to install everything and wasting a lot of time. Here is what I have tried tonight.

Office (Excel, Word and Powerpoint)- Seem to work fine.
Quicken Deluxe 2003- all feature including online banking seem to work
PGP 8.0.3-Seems to be working fine
Virex 7.2- Seems to be workig fine
AppleWorks 6-Seems to be working fine
Electric Image Universe 5 Demo-Seems to be working fine
Cararra5 Demo-Seems to be working fine
Maya 5 PLE-Seems to be working fine
SolidThinking 5.5 Demo-Seems to be working fine
Printing to HP PSC2400- Seems to be working fine


Only problem as of right now is Safari quirkiness and battery life has gone to pot on my new PB. Will be reconditioning the battery pretty soon as I am about to go to force sleep any second. Have reste the Powermanager and hopefully the reconditioning will do the trick.
     
Meövv
Fresh-Faced Recruit
Join Date: May 2001
Location: Bethesda, MD, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 01:46 AM
 
Bablylooba v 2.0 works fine
DNA Strider v 1.3 works fine
     
glassfish
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 02:44 AM
 
Originally posted by oranjdisc:
Flash MX 2004 doesn't launch under 10.3. At least for me.
Just as a confirmation, it doesn't launch for me either... I'm screwed!
     
ae86_16v
Mac Elite
Join Date: Sep 2002
Location: Oakland, CA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 03:40 AM
 
My LimeWire doesn't work . . . it don't even expand into the Dock.

I upgrade StuffIt already too. . . anyone else have this problem?

Oh yeah, my Safari crashed twice already.
( Last edited by ae86_16v; Oct 25, 2003 at 03:46 AM. )
     
murk
Forum Regular
Join Date: Jun 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 10:06 AM
 
I downloaded .mac MacroMedia Contribute trial a week or so ago, and after installing Panther, my trial has suddenly expired. I'm sure I had several weeks left.
     
kulverse
Dedicated MacNNer
Join Date: Oct 2000
Location: Rochester, NY, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 10:18 AM
 
Originally posted by glassfish:
Just as a confirmation, it doesn't launch for me either... I'm screwed!
I have had no problems with MX 2004 in Panther. But some people have. Including a friend of mine. What I did was create a new user to test with, and all MX 2004 apps ran fine. Going back to his user, it would not run again.

Odd and clumsy...but it works
     
brod
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 2003
Location: Bloomington, IN
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 11:35 AM
 
Has anyone been able to install/use Suitcase 10? I've seen the previous message about X1 but I haven't upgraded.
     
tonewheel
Mac Enthusiast
Join Date: May 1999
Location: Chicago (where we vote early, and often)
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 01:24 PM
 
Other than Norton Personal Firewall (which has been addressed by Symantec), my PowerMater screws up the volume of my USB Soundsticks. Max volume is way too low, and the wheel doesn't work properly.

I removed the Powermate support folder from the Library, restarted, and all works well again.
     
Veerle
Forum Regular
Join Date: Apr 2000
Location: Deinze, Belgium
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 01:54 PM
 
Originally posted by kulverse:
I have had no problems with MX 2004 in Panther. But some people have. Including a friend of mine. What I did was create a new user to test with, and all MX 2004 apps ran fine. Going back to his user, it would not run again.

Odd and clumsy...but it works
I had trouble with the MX 2004 suite too and this is what fixed it.

<http://www.macromedia.com/support/se...ve_install.htm>

I can confirm that this worked on my Mac after I did and archive and install of Panther.
     
Kwad
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 2003
Location: NYC
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 02:19 PM
 
Originally posted by i am yujin:
How do the Microsoft products work (i.e. Entourage, Word, Powerpoint, etc.)?

I'm thinking about upgrading ASAP but my dad will be furious when he sees these products not working.
****Well my Miscrosotf applications are working without a problem with my 7b85 copy of Panther.*****
Kwad
     
oranjdisc
Senior User
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 03:35 PM
 
Originally posted by Betox:
Can any one confirm if CanoScan N670U and LaserJet 1200 works under 10.3??
I have a CanoScan N1240U and it works fine. I did however have to reinstall the drivers after updating. Photoshop spit back errors when I first tried to use them. After a reinstall, all was fine.
     
henryhbk
Junior Member
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 04:00 PM
 
Originally posted by Vader’s Pinch of Death:
Aquarium screensaver. Well it works but it looks funky.

iChat will crash on my Dual G5 if the iSight is attached.
There was a patch at serenescreen.com
Henry Feldman, MD
NYU School of Medicine
     
henryhbk
Junior Member
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 04:02 PM
 
Originally posted by Grrr:
No one mentioned Toast 5 yet.
Oh well, who cares, Toast 6 seems ok.
Toast 6 seems to have the following problem:

I can't switch the source in a copy (trying to backup my panther disks). So for instance I have the superdrive and a 40x CD-RW drive, can't switch which is the source. Also can mount images but can't use them as a source for copying. This is confirmed on multiple machines.
Henry Feldman, MD
NYU School of Medicine
     
henryhbk
Junior Member
Join Date: Oct 2000
Location: New York, NY USA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 04:05 PM
 
Originally posted by Fallout:
Does FruitMenu work?
Doesn't for me on 2 machines.
Henry Feldman, MD
NYU School of Medicine
     
MacBliss
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2002
Location: 3rd moon of Alderan, Synaan system, free of any Imperial influence. Long live the rebellion!
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 04:47 PM
 
Originally posted by akuma-x:
None of the Haxies work because APE does not work on any Panther build yet.
That's what their site says as well, but I reinstalled both Fruitmenu and Clear Dock out of curiosity and both of them seems to work fine on my G5 dualie.

I did a archive and install type of upgrade and that process dumped all of my haxies out by default. But I successfully re-install ASM, Fruitmenu (updated to their latest Application Enhancer app) and clear dock. Clear dock had to be reset but fruitmenu reloaded my old prefs perfectly.

The more I use Fruitmenu the more I am amazed at how incredibly efficient that little app really is. Its contextual menu feature has truly revolutionized the way I use my mac...
JM - "Got Mac?"
     
alfredo
Dedicated MacNNer
Join Date: Jul 1999
Location: 18' from screen.
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 05:33 PM
 
Desktop Manager is weird now. Window 1 doesn't work, and all others have the same number.

does ViaVoice work?

I have installed on my back up machine, rev 2 iMac 333. networking is fine, X11 has two new apps, haven't tried installing any unix apps yet.

looks good. Afraid to make the plunge onto my big iron, but I will.
     
blybug
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2003
Location: Galveston, TX
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 25, 2003, 06:15 PM
 
That's funny...I had the same "letter a" problem with my Quicksilver G4 after an Upgrade install and went through multiple restarts with different things turned on and off (shades of OS9 Conflict Catcher). The only thing I didn't try off was Synergy, thinking "how could a menubar iTunes controller take away my letter a?" Not to mention my Powerbook with Synergy was not having the problem.

So I just did an Archive/Clean Install instead. Things are working great of course, but now I have to reapply or copy my preferences and registrations app by app. Sure wish I would have just turned off Synergy!



Originally posted by darkhawk64:
Candybar doesn't work for me in 7B85.

Actually, when I first installed this build, my system wouldn't accept input of the letter a. I later (after a long troubleshooting process that resulted in removing all preferences) figured that Synergy was the culprit. So, just thought I'd let people know.
jared
     
TAZ
Dedicated MacNNer
Join Date: Mar 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 26, 2003, 10:09 PM
 
Office (Excel, Word and Powerpoint)- Seem to work fine.
Quicken Deluxe 2003- all feature including online banking seem to work
PGP 8.0.3-Seems to be working fine
Virex 7.2- Seems to be workig fine
AppleWorks 6-Seems to be working fine
Electric Image Universe 5 Demo-Seems to be working fine
Cararra5 Demo-Seems to be working fine
Maya 5 PLE-Seems to be working fine
SolidThinking 5.5 Demo-Seems to be working fine
Printing to HP PSC2400- Seems to be working fine

Corrections: Virex 7.2 can not connect to the internet to get eUpdates so they must be done manually.

Additions:
Backup 1.2.3 keeps getting an internal error.
Backup 2 keeps trying to connect to iDisk forever.
     
max power
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 01:56 AM
 
Some of the apes do work in panther I'm using cleardock in panther with the ape manager
its been updated for panther for some time now just go there web page most of the haxies and APE assisted apps do work fine


http://www.unsanity.com/panther.php

Toast 6 has some serious issues FYI
     
Awimoway
Dedicated MacNNer
Join Date: Jul 2002
Location: Under a Joshua Tree
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 03:19 AM
 
Originally posted by TAZ:
Backup 1.2.3 keeps getting an internal error.
Backup 2 keeps trying to connect to iDisk forever.
I am having no trouble with Backup 2
     
Bengt77
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 04:12 AM
 
Originally posted by pooka:
You must have the wrong GM copy. Working fine here. Nice little fps boost too.
So, are you joking, or what?! You actually mean there's a port going on for getting CounterStrike (and, ultimately, just maybe, even Half-Life) to the Mac? Hints, please?!...

     
Wet Jimmy
Mac Enthusiast
Join Date: Jul 2002
Location: Sydney, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 06:24 AM
 
I too have a problem with Backup. On a fresh install of Panther (retail boxed copy) I get;

"An unrecoverable internal error has occurred"

... when backup runs and attempts to find the iDisk. This same problem happened on a fresh install of 10.2 when I frist bought my 17" Powerbook (rev. A) and so I suspect it's a hardware error rather than software?

Anyone else having this problem?
     
mgescuro
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jul 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 06:26 AM
 
Originally posted by SoGood:
What about Palm Hotsync? And Entourage? Anyone?
HotSync Works. Entourage Works. The Entourage-Addressbook Sync app is broken under Panther.

Zinio's Digital Magazine Reader requires an easy update to work.

Everything else I use works just fine.
     
czeky
Junior Member
Join Date: Dec 1999
Location: czech rep
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 06:43 AM
 
Logic Audio 6.01 doesnt work for me, reports XSkey not found... of course it is plugged n my keyb, in 7B80 it was working, now it is not (7B85), anyone the same?
     
icruise
Moderator Emeritus
Join Date: Nov 2000
Location: Illinois
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 06:46 AM
 
Apologies if this has been posted before, but backup 2 tells me that you can't schedule backups to an iDisk in Panther. I wouldn't even have known if I hadn't been playing around with Backup, and I might have gone on thinking that my backups were working. Not good.
     
Wet Jimmy
Mac Enthusiast
Join Date: Jul 2002
Location: Sydney, Australia
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 07:41 AM
 
At least you can RUN backup... on a PB17" it just dies upon launch...
     
amontague
Junior Member
Join Date: Mar 2001
Location: Dublin, Ireland
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 07:46 AM
 
CocoAspell and TurboMouse don't work.

I'll miss CocoAspell for checking spelling in HTML documents and for checking spelling for words with accents such as Exposé.

Without TurboMouse, I'm back to a painfully slow mouse. Since moving to OS X (public beta), I've had problems with mouse drivers. I've tried USB Overdrive and TurboMouse. TurboMouse worked well for OS X up to Panther, but if I boot back into OS 9, my mouse barely moves at all. Have some of these drivers changed something in Firmware? How come changing the settings in OS X, causes the mouse to slow down in OS 9?

I'm using a standard "hockey puck" mouse on my B+W G3.

Andrew
     
claudej
Junior Member
Join Date: Dec 2000
Location: Montreal,Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 09:11 AM
 
LimeWire version doesn't launch either
     
ddalee
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Oct 2003
Location: Atlanta, GA
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 09:18 AM
 
My iChat preferences will not save correctly either. This seems to have started with iChat AV 2.0 though. It happened before I upgraded to Panther and then again after the upgrade.

[QUOTE]Originally posted by Xeo:
[B]iChat just won't launch for me. I don't know why. Also, several apps don't save preferences properly.
     
mattmend
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Aug 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Oct 27, 2003, 11:21 AM
 
Neither Windows Media Player or Vindigo will install on 10.3 retail. Console prints the same error with both: "invalid path"...
     
 
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 12:05 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,