Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Hardware - Troubleshooting and Discussion > iPhone, iPad & iPod > iOS 8

iOS 8 (Page 3)
Thread Tools
P
Moderator
Join Date: Apr 2000
Location: Gothenburg, Sweden
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 24, 2014, 04:39 AM
 
In say Safari, you have a button with a square and an arrow going out from it. There is a "Copy" button there, which is supposed to copy the URL.
The new Mac Pro has up to 30 MB of cache inside the processor itself. That's more than the HD in my first Mac. Somehow I'm still running out of space.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 24, 2014, 03:50 PM
 
Oh! That!

I never use it. Just select and cut/copy.
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 26, 2014, 08:23 AM
 
I've had inconsistent copy performance with 8.1 on my iPad 2. Sometimes it appears I've copied stuff but pasting gives me a previous copy. Not "totally ****ed" but screwy none the less.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 26, 2014, 07:26 PM
 
I'd call that "totally ****ed", especially if you've cut.
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 26, 2014, 08:15 PM
 
LOL

-t
     
And.reg
The Mighty
Join Date: Feb 2004
Location: With the seagulls and the lobster rolls
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 26, 2014, 09:27 PM
 
I can't seem to upgrade to iOS 8.1.1, because every time I go to install it, and after the software is extracted, after iTunes tells me to leave my iPod connected, I get a message saying a new update (8.1.1) is available... even though I just installed it... and then I try to re-install it and it goes through the whole process where I leave my iPod connected, I get a message saying a new update (8.1.1) is available... even though I just installed it yet again... and then I try to re-install it and it goes through the whole process

Edit: Aaaaand in typical Murphy's law fashion, now that I have posted this, the update is finally complete.
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 27, 2014, 01:49 AM
 
Next time, try to post before you post.

Oh, wait, never mind

-t
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 27, 2014, 03:18 PM
 
I've been trapped in that cycle before, and had the exact same result.

It suddenly, and without warning, fixed itself.
     
And.reg
The Mighty
Join Date: Feb 2004
Location: With the seagulls and the lobster rolls
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 27, 2014, 04:29 PM
 
Originally Posted by turtle777 View Post
Next time, try to post before you post.
Time to break out the "instant cassettes"...
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 28, 2014, 10:54 AM
 
You never realize how much you take the clipboard for granted until it's totally tucked up.


God ****ING dammit. Thanks autocorrect. I totally meant tuck. AUUUUUUUGGGGGHHHHH!
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 28, 2014, 12:23 PM
 
I must say that autocorrect degraded very quickly.

When iOS 8 came out, it felt better than autocorrect in iOS 7.
Now, it's far worse. It suggests words that don't exist. Bull rap.

Edit: yeah, case in point. It changed bullcrap to bull rap. WTF ?

-t
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 28, 2014, 07:38 PM
 
It was better except on the part where tapping on a suggestion gets you a space.

Then it got worse.

And still ****s up by giving you a space when you tap on a suggestion.


I actually like the OS a lot, but it's still a buggy piece of shit.
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 29, 2014, 05:23 AM
 
I like the space, because it will replace it automatically when you add punctuation instead.

It still does really bizarre things with dual-word combinations involving apostrophes. It's a real lottery sometimes (gee, that worked!).
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 29, 2014, 02:46 PM
 
No... that's not what I'm talking about.

Let's say I want to type "piece of shit".

I type "piec" and it displays "piece of shit".

I tap "piece of shit".

What gets typed is "piec ".

It doesn't fill in the word. It only types a space.
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 29, 2014, 03:19 PM
 
autocorrect is a piece of shut.

-t
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 29, 2014, 03:34 PM
 
Originally Posted by subego View Post
No... that's not what I'm talking about.

Let's say I want to type "piece of shit".

I type "piec" and it displays "piece of shit".

I tap "piece of shit".

What gets typed is "piec ".

It doesn't fill in the word. It only types a space.
Where do you tap? The suggestion directly above the keyboard, or the bubble that appears on the text you're typing?

What you describe sounds like a weird mishmash of the expected behaviour when you tap on the bubble (which dismisses the suggestion) and the suggestions supplied in the bar directly above the keyboard (which accepts that word and adds a space)… I haven't seen this.

Sounds annoying.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 29, 2014, 07:09 PM
 
Hugely annoying.

I'm only tapping the bar above the keyboard. iOS 8, so no bubble.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 4, 2014, 04:00 PM
 
So, I post a post...

Darn! Someone else posted before me. I should quote the post I was referring to and paste it in! That would be swell.

I hit quote on that post, engage the text options and hit "Select All".

It selects everything, but the copy option dissapears.

Okay. Unselect everything. Re-engage the text options.... they disappear.

Sigh, okay. Unselect everything. Type a few spaces, delete them. Now it finally lets me select and copy.

Go to my post, paste in what I just copied... it's the previous thing I copied.

Long sigh, okay. Go back and hit quote on the post I want to quote. Have to go through the same bullshit over again (Select All, Copy disappears, deselect, reselect), and this time I hit Cut. Text disappears. I've cut it.

Go back to my post. Paste. It's still the same.


Yes. This is what I'd describe as "****ed up".
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 4, 2014, 06:33 PM
 
Yes, ****ed up is right. I just did something similar with a "confirm your identity by entering the security code we just emailed you." I couldn't get Chrome (iOS) and Mail to stay static long enough to copy the code and paste it into the form...and once I tried it, instead of a simple 8 digit code, I pasted something I'd copied and pasted yesterday. BUT I HAD JUST COPIED AND PASTED SOMETHING ELSE, so it wasn't even that I didn't actually copy what I thought I had. It's like the clipboard function isn't paying attention to when something is copied to it.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
turtle777
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: planning a comeback !
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 4, 2014, 08:24 PM
 
You're posting it wrong.

[/Steve]

-t
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 4, 2014, 08:37 PM
 
Originally Posted by ghporter View Post
Yes, ****ed up is right. I just did something similar with a "confirm your identity by entering the security code we just emailed you." I couldn't get Chrome (iOS) and Mail to stay static long enough to copy the code and paste it into the form...and once I tried it, instead of a simple 8 digit code, I pasted something I'd copied and pasted yesterday. BUT I HAD JUST COPIED AND PASTED SOMETHING ELSE, so it wasn't even that I didn't actually copy what I thought I had. It's like the clipboard function isn't paying attention to when something is copied to it.
I've had a similar thing happen, which points to some type of clipboard handoff which is supposed to happen, but it's not happening.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 4, 2014, 09:25 PM
 
I should also say, as much as I like to slag Apple, the extent of my issues sounds more like the need for an OS restore rather than bugs.
     
Sabrino190
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Dec 2014
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 9, 2014, 11:44 PM
 
I'm on a 4s, so that's funda samsung galaxy note 4 not a problem for me. No me actualizo mi sistema.No es necesaria para mi funda galaxy alpha.
( Last edited by Sabrino190; Dec 25, 2014 at 10:01 PM. )
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 10, 2014, 03:45 AM
 
iPhone Mail has an annoying bug where if you call up the keyboard by tapping the lower half of the screen, it buffers the tap and executes it on the keyboard.
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 11, 2014, 07:56 AM
 
This morning, my iPad 2 told me that iOS 8.1.2 is now ready to install. I'm planning to do that on Saturday, and update my phone as well. I haven't had any really odd stuff happen with 8.1.1, except for the clipboard behavior we've already discussed, so I'm game to give 8.1.2 a shot.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
And.reg
The Mighty
Join Date: Feb 2004
Location: With the seagulls and the lobster rolls
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 7, 2015, 09:50 PM
 
I don't think that I can go a day without the Reminders GUI going haywire. Add a few items with two or more lines, (enough to span more than the screen), move them around, try to edit or delete a few... instant Reminder-cluster****, need to restart the whole iDevice. This all started on iOS 7, BTW. You think that iOS 8 would make it better, but it got worse.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 7, 2015, 10:34 PM
 
"An error occurred and the page has been reloaded"

Gee, I was already typing for two minutes, but... thanks?
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 8, 2015, 02:42 AM
 
I get that on Yosemite quite a bit, but rarely on iOS.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 8, 2015, 07:49 AM
 
Interestingly, from iOS 1 to iOS 7, this somehow never happened once.

Now it happens all the time.
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 9, 2015, 08:22 AM
 
I think the "error occurred - pager reloaded" thing happens mostly because of advertising content that's screwy. I've never seen it on anything but ad-abundant pages.

Otherwise, I'm having good experiences with iOS 8.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 9, 2015, 08:40 AM
 
That jibes with what I'm seeing.

I get the impression that it's scripts that attempt to reload parts of the page, to get additional ad-views. This is something that didn't show up until fairly recently, so it's probably not related to iOS 8 itself.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 9, 2015, 09:57 AM
 
Hmm... possible, but there's something fishy about them implementing the feature of it telling you, and it all the sudden starts happening regularly.
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 10, 2015, 11:33 AM
 
I think it's a single issue - the ad triggers a full page refresh instead of a frame or header/footer refresh. The error message doesn't seem to be new, we just see it more because of the ads and their funky coding.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 10, 2015, 09:38 PM
 
What OS did the message first appear? I feel like it didn't exist before 8, certainly not before 7.
     
Cold Warrior
Moderator
Join Date: Jan 2001
Location: Polwaristan
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 11, 2015, 09:58 AM
 
I never saw it before iOS 8. Apple always tries to improve JavaScript handling (nitro), maybe that's causing it.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 11, 2015, 11:10 AM
 
Now I want a milk stout...
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 15, 2015, 12:49 PM
 
MacNN is now officially one of the sites where I've had this happen.
     
Chongo
Addicted to MacNN
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix, Arizona
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 15, 2015, 02:18 PM
 
Originally Posted by subego View Post
MacNN is now officially one of the sites where I've had this happen.
It'a major PITA when you're in the middle of making a post, especially when switching between tabs. If you have'nt done a post preview, you lose it.
     
And.reg
The Mighty
Join Date: Feb 2004
Location: With the seagulls and the lobster rolls
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 29, 2015, 09:58 AM
 
Last night, I added a new Reminders list to my Macbook. I was connected to the internet.

After I was done, I connected my iPod Touch (which was on standby and also connected to the internet the entire time, and running iOS 8) directly to my Macbook with the lightning cable, and I let it charge for an hour while connected. The iPod is also set to sync automatically.

I was on the road this morning with my iPod touch and I needed that list. It wasn't on my iPod when I pulled it out.


So now I would like to scream the following question, and I want it answered with an explanation.

*Screaming*

Why did my Reminders not update on my iPod?
     
ShortcutToMoncton
Addicted to MacNN
Join Date: Sep 2000
Location: The Rock
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 26, 2015, 11:47 AM
 
Is anyone else having problems with the audio from videos not stopping play after the web page tab has been closed in Safari? This is latest iOS on an iPad Air 2.

For example if I open NBA.com in an existing tab and play one of their highlight replays for last night's games.....I watch it, great, then close the tab, and start viewing a new page (i.e. the next tab). The audio keeps playing. In fact as their highlights are on a queue system, it will just keep playing a video, pausing, then loading the new video.....so you just hear the audio of the video that your closed tab would be playing, except...it's closed.

Closing Safari will stop the audio entirely....but it resumes when you re-open it, just as a video would. The only way to make it stop seems to be to completely close ALL the open tabs in Safari. This also happens to other web sites, not just NBA.com, but I have not yet tested to figure out if it's only specific to a certain kind of video file, etc.

Totally bizarre. Anyone else getting this?
Mankind's only chance is to harness the power of stupid.
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 26, 2015, 08:28 PM
 
Yep, I'm seeing this occasionally.

iPad air 2, also.
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Feb 28, 2015, 11:00 AM
 
I only see this for a short time, and only occasionally. I don't see anything just keep playing for long after a tab is closed.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
ShortcutToMoncton
Addicted to MacNN
Join Date: Sep 2000
Location: The Rock
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 1, 2015, 10:49 AM
 
Mine definitely continues to play for as long as the video is playing, unless I close Safari or all its tabs. If the videos auto-queue like on the NBA highlights, they will continue to load indefinitely as far as I can tell.
Mankind's only chance is to harness the power of stupid.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 1, 2015, 02:35 PM
 
As a side question, I haven't updated any of my iPad 2s to iOS 8. Should I stay with 7?
     
ShortcutToMoncton
Addicted to MacNN
Join Date: Sep 2000
Location: The Rock
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 10, 2015, 08:28 AM
 
Any comments on 8.2? I'm debating whether to get.
Mankind's only chance is to harness the power of stupid.
     
subego
Clinically Insane
Join Date: Jun 2001
Location: Chicago, Bang! Bang!
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 21, 2015, 12:52 PM
 
Originally Posted by subego View Post
"An error occurred and the page has been reloaded"

Gee, I was already typing for two minutes, but... thanks?

Right in the middle of a ****ing post. As if Safari isn't a big enough cluster already.
     
Thorzdad
Moderator
Join Date: Aug 2001
Location: Nobletucky
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 25, 2015, 09:00 PM
 
I updated my iPad Air to 8.2 and have noted a reduction in battery life. Is anyone experiencing this in 8.2?
     
 
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 09:42 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,