Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Community > Team MacNN > Seti OSX Client not connecting to server

Seti OSX Client not connecting to server
Thread Tools
Sosa
Senior User
Join Date: Feb 2002
Location: Miami
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 13, 2006, 09:31 PM
 
Greetings Folks,

I started running SETI again the other day after more than a year without completing a unit, just because I would like to reach 500 (I'm at 465 I think). Anyways, I'm using the client activated through terminal, running two in case one finishes and can't connect, which is exactly what has happened. Connection attempts time out, I must have an old address.

Should I download OS X cli again or is there some way for me to correct his through unix?
2011 iMac 2.7 i5, 16gb RAM, 1TB HD
Previous Macs: Apple IIc+, iMac 350 G3, iBook 700 G3, G4 Powerbooks 12" 1ghz & 15" 1.67ghz
Join Team MacNN.
     
reader50
Administrator
Join Date: Jun 2000
Location: California
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 14, 2006, 03:17 AM
 
You are no doubt trying to run Classic SETI. They finally retired that project, and powered down the server that handled it.

To continue in SETI, you need to download the BOINC version. You're in luck, we just had a member post a tutorial/installation/optimization guide for this.
     
Sosa  (op)
Senior User
Join Date: Feb 2002
Location: Miami
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 14, 2006, 08:53 PM
 
Well it took me about an hour, but I finally installed the Boinc client for G4, got it running and it downloaded a unit and began work. I then followed instructions to delete the Seti Worker File given by Berkley setiathome_4.18_powerpc-apple-darwin and dropped in the [email protected] and app_info.xml files as per instructions. Now when I try to run BOINC I get this:

Starting BOINC client version 4.44 for powerpc-apple-darwin
2006-04-14 20:47:19 [---] Data directory: /SETI
2006-04-14 20:47:19 [[email protected]] Found app_info.xml; using anonymous platform
2006-04-14 20:47:19 [[email protected]] Computer ID: 2351330; location: ; project prefs: default
2006-04-14 20:47:19 [---] No general preferences found - using BOINC defaults
2006-04-14 20:47:19 [[email protected]] Deferring communication with project for 3 minutes and 50 seconds
2006-04-14 20:47:19 [[email protected]] Deferring communication with project for 3 minutes and 50 seconds
2006-04-14 20:47:19 [---] Insufficient work; requesting more
2006-04-14 20:47:19 [---] schedule_cpus: must schedule
2006-04-14 20:51:10 [[email protected]] Sending scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi
2006-04-14 20:51:11 [[email protected]] Scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi succeeded
2006-04-14 20:51:11 [[email protected]] New host venue: home
2006-04-14 20:51:12 [[email protected]] Started download of 10ja99ab.22286.13075.820176.1.43
2006-04-14 20:51:19 [[email protected]] Finished download of 10ja99ab.22286.13075.820176.1.43
2006-04-14 20:51:19 [[email protected]] Throughput 78414 bytes/sec
2006-04-14 20:51:19 [---] request_reschedule_cpus: files downloaded
2006-04-14 20:51:19 [---] schedule_cpus: must schedule
2006-04-14 20:51:19 [[email protected]] Starting result 10ja99ab.22286.13075.820176.1.43_2 using setiathome version 4.18
2006-04-14 20:51:20 [[email protected]] Unrecoverable error for result 10ja99ab.22286.13075.820176.1.43_2 (process got signal 5)
2006-04-14 20:51:20 [[email protected]] Unrecoverable error for result 10ja99ab.22286.13075.820176.1.43_2 (process got signal 5)
2006-04-14 20:51:20 [---] request_reschedule_cpus: process exited
2006-04-14 20:51:20 [[email protected]] Deferring communication with project for 9 minutes and 56 seconds
2006-04-14 20:51:20 [[email protected]] Deferring communication with project for 9 minutes and 56 seconds
2006-04-14 20:51:20 [[email protected]] Computation for result 10ja99ab.22286.13075.820176.1.43_2 finished
2006-04-14 20:51:20 [---] schedule_cpus: must schedule

Can anyone diagnose what is happening?
2011 iMac 2.7 i5, 16gb RAM, 1TB HD
Previous Macs: Apple IIc+, iMac 350 G3, iBook 700 G3, G4 Powerbooks 12" 1ghz & 15" 1.67ghz
Join Team MacNN.
     
Knightrider
Dedicated MacNNer
Join Date: Sep 2004
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 22, 2006, 03:22 AM
 
If you had some wu's already, then when you put in the new worker they will usually fail. Just let it run untill they clear. You may also see the occasional wu fail and be re done. Keep a small watch on your results as you may also see the occasional invalid result. It could also be that when this was happening the project server was down.

K.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 01:39 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,