Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > Applications > iSync 1.1 is out

iSync 1.1 is out
Thread Tools
starman
Clinically Insane
Join Date: Jun 2000
Location: Union County, NJ
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 09:16 AM
 
And it now supports my phone!

I'm thrilled to death. Unfortunately, my cable for the T720 is at home so I can't try it, but damn, that's one more reason to not have to use Windows anymore.

MIke

Home - Twitter - Sig Wall-Retired - Flickr
     
mousehouse
Mac Enthusiast
Join Date: Dec 2002
Location: netherlands
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 09:30 AM
 
argh! they still don't support my Siemens S45... it doesn't have bluetooth but even by cable it would be nice...

now, how much was that S55 doing ?
MacBook Pro 13"/2.66 (09/2010), Mac Mini c2d/1.83 (01/2008)
     
Diggory Laycock
Professional Poster
Join Date: Oct 2001
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 09:36 AM
 


<leaps for joy>

yay - my p800 is now a first-class mac phone!

I wonder if this version supports KitchenSync?
     
Diggory Laycock
Professional Poster
Join Date: Oct 2001
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 09:39 AM
 
ah - spoke too soon - no todo or Calendar sync for p800 yet.

here's a direct link to the supported devices:

http://www.apple.com/isync/devices.html
     
mism
Junior Member
Join Date: Jul 2002
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 10:24 AM
 
shame it doesn't support my Nokia 6310, guess I'll be sticking with OnSync....
     
djmpower
Junior Member
Join Date: Aug 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 10:31 AM
 
Does the Motorola V60g work (GSM T-Mobile)? Has anyone attempted as it uses the same cable as the V60i and it seems the other Motorola V60 phones appear to be supported.

I am just wondering if the list is not complete (similar to the Apple Airport Extreme Supported Printers List, which was incomplete as well).

Thanks,
dj
     
wulf
Grizzled Veteran
Join Date: Sep 2000
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 10:33 AM
 
Originally posted by Diggory Laycock:
ah - spoke too soon - no todo or Calendar sync for p800 yet.

here's a direct link to the supported devices:

http://www.apple.com/isync/devices.html
Bah! How annoying...

I wonder how soon "coming soon" is..?
     
SubGeniux
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2003
Location: Shipped to another country by the US to be tortured so they can avoid Int. law.
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 10:52 AM
 
there's a bluetooth update in software update too, not sure if that'll hep, but support for Nokia phones is there, not bad.
     
SummitWynds
Junior Member
Join Date: Dec 2002
Location: MA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 11:43 AM
 
Don't get your hopes up there Starman! I have a Motorola T720 and it won't add my phone. Says No Devices found. Tried it on my laptop (G4 17") and desktop (G4 - dual 800). I am using a Smith Micro USB cable. Both machines do see the phone in the Network Systems. Let me know if you get yours to work.
     
starman  (op)
Clinically Insane
Join Date: Jun 2000
Location: Union County, NJ
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 11:44 AM
 
Originally posted by SummitWynds:
Don't get your hopes up there Starman! I have a Motorola T720 and it won't add my phone. Says No Devices found. Tried it on my laptop (G4 17") and desktop (G4 - dual 800). I am using a Smith Micro USB cable. Both machines do see the phone in the Network Systems. Let me know if you get yours to work.
Will do. My friend's going to try his later today.

Mike

Home - Twitter - Sig Wall-Retired - Flickr
     
SummitWynds
Junior Member
Join Date: Dec 2002
Location: MA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 11:49 AM
 
Keep me posted. I was really looking forward to this version of iSync and was sure hoping that the T720 would be compatible.
     
AssassyN
Professional Poster
Join Date: Jan 2003
Location: WV, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 12:11 PM
 
Hmm...my biggest hope for this update remains unanswered, I think...

Anyone know if the Palm Tungsten|C PDA will now sync wirelessly via AirPort with the Mac, or will it still only wirelessly sync w/ Windows machines?

Anyone tried this...if I get some free time I'll try it myself & report...
5G 60GB video iPod
512MB iPod Shuffle
Westone UM1 Canalphones
     
Zitax
Forum Regular
Join Date: Dec 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 12:19 PM
 
Anyone succeed syncing P800 ?
It sends me error, " device not availabe"

Thx
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 12:39 PM
 
My Siemens S55 is finally supported! w00+!!!

Adress book works fine, making a calendar entry on the mobile will automatically transfer it to a designated calendar list in iCal.

Only problem:

When I first synced calendars, I didn't have daylight savings time switched on on the mobile, so for some reason, all entries are set an hour early even though I've now changed the clock setting.

Weird and annoying, and I'm still working on it...edit: just for the record, in case somebody does a search:
I switched calendar syncing off in iSync, did a sync, and then switched it back on. Next sync, it showed a bunch of conflicts, and I had iSync use the data from the computer. All is well now.

But this phone and my 12" Powerbook are finally living up to the promise.

-s*
( Last edited by Spheric Harlot; Jun 3, 2003 at 05:05 PM. )
     
AssassyN
Professional Poster
Join Date: Jan 2003
Location: WV, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 12:52 PM
 
Stupid Palm! ARGH! When I go into Conduit Manager and try to Enable iSync, the box checks, but when I sync the Palm it'll never finsh syncing the iSync Conduit...any advice?
5G 60GB video iPod
512MB iPod Shuffle
Westone UM1 Canalphones
     
entrox
Senior User
Join Date: Jan 2003
Location: Stuttgart, Germany
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 01:37 PM
 
YES! Finally my S55 is supported. This is the best day of the week so far
     
King Bob On The Cob
Mac Elite
Join Date: Apr 2002
Location: Illinois
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 01:48 PM
 
Originally posted by AssassyN:
Hmm...my biggest hope for this update remains unanswered, I think...

Anyone know if the Palm Tungsten|C PDA will now sync wirelessly via AirPort with the Mac, or will it still only wirelessly sync w/ Windows machines?

Anyone tried this...if I get some free time I'll try it myself & report...
It NEVER syncs wirelessly via AirPort. It does it via Blutooth (which you need an adapter card to do) and yes it does work.
     
escher
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 01:49 PM
 
Originally posted by starman:
Will do. My friend's going to try his later today.
starman (and SummitWynds): I'm looking forward to reports of (hopefully) successful synching with a Motorola T720, since that's the phone I'm looking at buying (GSM version with T-Mobile service).

Escher
( Last edited by escher; Jun 3, 2003 at 01:59 PM. )
"The only laptop computer that's useful is the one you have with you."
Until we get a 3 lbs sub-PowerBook, the 12-inch PowerBook will do.
     
JasonPro
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jan 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 01:51 PM
 
So, has anyone gotten their T720 to sync? Whenever I try I get a couldn't connect message, but the cable is definetely connected on both ends, the phone is on, and when I start the sync the phone even chirps like it's receiving commands.

--
Jason Protheroe
     
escher
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 01:53 PM
 
Originally posted by JasonPro:
Whenever I try I get a couldn't connect message, but the cable is definetely connected on both ends, the phone is on, and when I start the sync the phone even chirps like it's receiving commands.
Wow. All these reports are not encouraging. I was ready to run out to my local T-Mobile store to snap up a Moto T720 this afternoon.

Escher
"The only laptop computer that's useful is the one you have with you."
Until we get a 3 lbs sub-PowerBook, the 12-inch PowerBook will do.
     
escher
Grizzled Veteran
Join Date: Mar 2000
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 01:59 PM
 
Originally posted by djmpower:
I am just wondering if the list is not complete (similar to the Apple Airport Extreme Supported Printers List, which was incomplete as well).
I was wondering about this as well. Motorola just started shipping the T722i, and will ship the tri-band T725 later this year. I imagine that they will probably be supported in future updates to iSync or OS X, like support for new optical drives has been added with many 10.2.x OS X updates. However, the lack of success stories with the T720, which is on the supported list, is not encouraging.

Does anybody know what the difference is between the Motorola T720i and T722i, which are both available with T-Mobile service from Amazon.com? I wonder whether the T722 will work with the T720 profile or whether we'll have to wait for an iSync update.

Escher
"The only laptop computer that's useful is the one you have with you."
Until we get a 3 lbs sub-PowerBook, the 12-inch PowerBook will do.
     
krove
Mac Elite
Join Date: Jul 2000
Location: Washington, DC
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 02:25 PM
 
Originally posted by Zitax:
Anyone succeed syncing P800 ?
It sends me error, " device not availabe"

Thx
It does the same with my Nokia 3650 (both your phone and my phone use the same OS, I believe). I see the bluetooth connection symbol on the phone, but iSync just sits there saying "Connecting to Nokia3650..." and then fails.

What gives?

How did it come to this? Goodbye PowerPC. | sensory output
     
Zitax
Forum Regular
Join Date: Dec 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 02:38 PM
 
Originally posted by krove:
It does the same with my Nokia 3650 (both your phone and my phone use the same OS, I believe). I see the bluetooth connection symbol on the phone, but iSync just sits there saying "Connecting to Nokia3650..." and then fails.

What gives?

Exactly, the same with the P800


Anyone succeed ?
     
mrfrost
Mac Elite
Join Date: Mar 2001
Location: Cybertron
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 03:02 PM
 
It doesn't recognise my Zire anymore.
     
SummitWynds
Junior Member
Join Date: Dec 2002
Location: MA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 03:03 PM
 
I don't even get that far with my Motorola T720. iSync says no devices found. BUT on the Network Profiles in System Preferences it shows the USB connection to the phone. Has ANYONE gotten a T720 to connect to iSync??
     
Parky
Mac Elite
Join Date: Oct 1999
Location: Manchester, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 03:09 PM
 
I get the same problem with the P800, fails to connect.

Seems like no one has got this to work yet !!
Computers - Au MacBook 2.4Ghz, iMac 24" 2.8Ghz Core 2 Duo
iPods - 5GB original iPod, 4GB nano - Red, 1GB 2G shuffle - Silver, 4GB 3G Shuffle - Black, 16GB touch, 16GB nano Red, 16GB iPhone 3G.
OSX User Since Public Beta, current OS 10.6.1, iTS UK purchases - 5377 songs.... and growing!
My website - www.idparkinson.co.uk
     
Toyin
Mac Elite
Join Date: Nov 2000
Location: Boston
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 03:09 PM
 
Originally posted by Mr_Frost:
It doesn't recognise my Zire anymore.
You need to reinstall Palm iSync Conduit 1.1

It's at the bottom left corner of the iSync download page.
-Toyin
13" MBA 1.8ghz i7
"It's all about the rims that ya got, and the rims that ya coulda had"
S.T. 1995
     
mrfrost
Mac Elite
Join Date: Mar 2001
Location: Cybertron
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 03:13 PM
 
Originally posted by Toyin:
You need to reinstall Palm iSync Conduit 1.1

It's at the bottom left corner of the iSync download page.


Thank you !
     
MacPino
Forum Regular
Join Date: Dec 2000
Location: Netherlands
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 03:14 PM
 
It does the same with my Nokia 3650 (both your phone and my phone use the same OS, I believe). I see the bluetooth connection symbol on the phone, but iSync just sits there saying "Connecting to Nokia3650..." and then fails.
does the exact same thing with my 7650! it's just about the same phone as your 3650
proud daddy!
     
wagmedia
Forum Regular
Join Date: Dec 2002
Location: Twin Cities
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 04:25 PM
 
Originally posted by krove:
It does the same with my Nokia 3650 (both your phone and my phone use the same OS, I believe). I see the bluetooth connection symbol on the phone, but iSync just sits there saying "Connecting to Nokia3650..." and then fails.

What gives?
Me too. I can send photos from the phone to the computer, but the Syncing fails. Is anyone getting this to work?
     
eevyl
Grizzled Veteran
Join Date: Dec 2000
Location: Málaga, Spain, Europe, Earth, Solar System
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 04:41 PM
 
One very interesting thing I found out.

In the iSync page at Apple Spain, they just put a english copy, but not the same as the US version.

In the Apple Spain page you can read "Or even if you choose not to sync them, your home bookmarks are always available from any Web browser." which appears to not be an official or yet released feature. It also appears a screenshot of a iApp not currently known... It is just in the "Never lose your bearings" paragraph.

Go check it out while it last, the Apple Spain page is also in English:

Apple Spain iSync page

Apple US iSync Page
     
JLL
Professional Poster
Join Date: Apr 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 04:49 PM
 
Originally posted by eevyl:
It also appears a screenshot of a iApp not currently known... It is just in the "Never lose your bearings" paragraph.
It's the .Mac bookmarks webpage (not currently released), not an iApp.
JLL

- My opinions may have changed, but not the fact that I am right.
     
passmaster16
Senior User
Join Date: Aug 2002
Location: Pittsburgh, PA, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 04:52 PM
 
Originally posted by SummitWynds:
Don't get your hopes up there Starman! I have a Motorola T720 and it won't add my phone. Says No Devices found. Tried it on my laptop (G4 17") and desktop (G4 - dual 800). I am using a Smith Micro USB cable. Both machines do see the phone in the Network Systems. Let me know if you get yours to work.
Yeah, I was going to purchase a cable for my 720 but not until I know its going to work. Apparently you guys aren't the only ones having this problem:
http://discussions.info.apple.com/[email protected]

Has anybody tried this with a Motorola brand cable?

Keep us posted...

-Josh
     
Developer
Addicted to MacNN
Join Date: Apr 2001
Location: europe
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 05:00 PM
 
Originally posted by eevyl:
In the Apple Spain page you can read "Or even if you choose not to sync them, your home bookmarks are always available from any Web browser." which appears to not be an official or yet released feature. It also appears a screenshot of a iApp not currently known...

That's not an iApp, that's a screenshot of .Mac. I think that image has also been on the US iSync page a few hours ago.
Nasrudin sat on a river bank when someone shouted to him from the opposite side: "Hey! how do I get across?" "You are across!" Nasrudin shouted back.
     
SummitWynds
Junior Member
Join Date: Dec 2002
Location: MA
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 05:08 PM
 
You might want to take a look at this rumor. Looks like a "new iApp"

http://www.macrumors.com
     
Spheric Harlot
Clinically Insane
Join Date: Nov 1999
Location: 888500128, C3, 2nd soft.
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 05:08 PM
 
Originally posted by entrox:
YES! Finally my S55 is supported. This is the best day of the week so far
Does the Address Book use the groups from your computer? My S55 just shows the preset groups, and all entries synced from the computer come up as "Keine Gruppe".

Still *very* cool, but it would be even more useful if...

-s*
     
eevyl
Grizzled Veteran
Join Date: Dec 2000
Location: Málaga, Spain, Europe, Earth, Solar System
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 05:37 PM
 
Originally posted by Developer:
That's not an iApp, that's a screenshot of .Mac. I think that image has also been on the US iSync page a few hours ago.
I disagree, that definetily is not a screenshot of .Mac.

The widgets, the toolbar... looks like a new iApp or a new feature in Panther... or both
     
entrox
Senior User
Join Date: Jan 2003
Location: Stuttgart, Germany
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 05:43 PM
 
Originally posted by Spheric Harlot:
Does the Address Book use the groups from your computer? My S55 just shows the preset groups, and all entries synced from the computer come up as "Keine Gruppe".
No - it doesn't put contacts into the right group and neither does it set the correct image (although it seems to upload something bigger). But it syncs events from iCal instead, so I'm still happy.

Well.. just wait for iSync 1.2 then :-)
     
Severed Hand of Skywalker
Addicted to MacNN
Join Date: Apr 2001
Location: The bottom of Cloud City
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 06:01 PM
 
Originally posted by Developer:
That's not an iApp, that's a screenshot of .Mac. I think that image has also been on the US iSync page a few hours ago.
That ain't no .Mac.

"Ahhhhhhhhhhhhhhhh"
     
JasonPro
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jan 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 07:32 PM
 
(T720) It worked!!!... I wish I could say what I did differently from before but I don't think I did anything.... actually... I installed the new quicktime and bluetooth update. So, either that or the fact that I restarted my computer probably made the difference. Anyways, I have a Mot T720 from Verizon (CDMA Model) and I'm using the cable sold by Verizon with the Mobile Office Kit. HTH The first sync went better than expected. I expected iSync to somewhat demolish either my phone's phonebook or my comp's address book. It surprisingly resolved the conflicts very elegantly. Now I just need to resolve stuff like two entries one named Mat and one name Mathew and crap like that.

--
Jason Protheroe
     
voodoo
Posting Junkie
Join Date: Mar 2001
Location: Salamanca, España
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 08:40 PM
 
I thought iSync 1.1 was going to sync the mugshots of people in the Adressbook with my phone

The t68i supports pictures of contacts...

(I haven't installed the bluetooth update yet.. but)
I could take Sean Connery in a fight... I could definitely take him.
     
higuy83
Forum Regular
Join Date: Nov 2001
Location: Los Angeles
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 3, 2003, 11:48 PM
 
Originally posted by voodoo:
I thought iSync 1.1 was going to sync the mugshots of people in the Adressbook with my phone

The t68i supports pictures of contacts...

(I haven't installed the bluetooth update yet.. but)
Yeah, but that T68i feature is not (yet, hopefully) supported by iSync 1.1.

Devices (Look at Table on Bottom of Page)

-Brian
15" MacBook Pro 2.33 GHz/320GB/2GB RAM
iPod classic (160 GB)
iPod nano (4 GB)
iPod shuffle (1 GB)
     
starman  (op)
Clinically Insane
Join Date: Jun 2000
Location: Union County, NJ
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 12:38 AM
 
Not working for me. I have that Radio Shack cable, and it works on my PC, but not on my Mac (G4 17"). Grrr...I even tried those drivers on the Apple support discussion thread.

Mike

Home - Twitter - Sig Wall-Retired - Flickr
     
WebOliver
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Mar 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 04:35 AM
 
Not working here too... P800+Bluetooth D-Link Dongle.

I think it's really a Bluetooth problem, iSync is not in cause in that case.

I have heard of a new firmware available for the P800, maybe it only works with this firmware?
     
wulf
Grizzled Veteran
Join Date: Sep 2000
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 04:40 AM
 
Originally posted by Parky:
I get the same problem with the P800, fails to connect.

Seems like no one has got this to work yet !!
I am also having the exact same problem with iSync and my P800. Clearly the devices recognise each other. My Powerbook and my P800 both show a connection, but then I get the "failed to connect" error at the end of the sync.

I have been awaiting this update so eagerly, and it doesn't work - so very frustrating!
     
wulf
Grizzled Veteran
Join Date: Sep 2000
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 04:48 AM
 
Originally posted by WebOliver:
Not working here too... P800+Bluetooth D-Link Dongle.

I think it's really a Bluetooth problem, iSync is not in cause in that case.
But I can send photos from the P800 to the Mac, and software from the Mac to P800. The two devices clearly establish a connection when iSync is syncing - this can be seen both on the P800 display, and in Bluetooth preferences.

It seems to me like Bluetooth is working, and the problem lies with iSync...

I sent feedback to Apple about it anyways.
     
Diggory Laycock
Professional Poster
Join Date: Oct 2001
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 05:57 AM
 
my p800 makes the sync connection fine.

it even syncs up the photos of people on my phone and addressbook.

However since I have been syncing I have noticed that some people are now "empty" in address book - even though they are not empty in the phone.

see here:



( Last edited by Diggory Laycock; Jun 4, 2003 at 06:03 AM. )
     
wulf
Grizzled Veteran
Join Date: Sep 2000
Location: London, UK
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 06:02 AM
 
Originally posted by Diggory Laycock:
[B]my p800 makes the sync connection fine.

it even syncs up the photos of people on my phone and addressbook.

However since I have been syncing I have noticed that some people are now "empty" in address book - even though they are not empty in the phone.
Ooh, that's spooky

What version firmware (specifically Bluetooth) do you have on your phone? I'm wondering if there's a compatibility issue with older P800 firmwares (I have R2C, I think the latest is R5x or something...)
     
Diggory Laycock
Professional Poster
Join Date: Oct 2001
Location: London
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 06:07 AM
 
Originally posted by wulf:
Ooh, that's spooky

What version firmware (specifically Bluetooth) do you have on your phone? I'm wondering if there's a compatibility issue with older P800 firmwares (I have R2C, I think the latest is R5x or something...)
phone - R1D
BT - R2C

However I suspect it's iSync not matching field names - not a BT thing.

The only common denominator I can find with these "empty" records - is that the contact has only "work" details - no home details.

Could anyone else with a P800 test this theory?
( Last edited by Diggory Laycock; Jun 4, 2003 at 06:29 AM. )
     
WebOliver
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Mar 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Jun 4, 2003, 06:29 AM
 
I found the solution! You have to disable the FireWall in the system prefs!
     
 
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 10:12 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,