Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > macOS > Cannot minimize

Cannot minimize
Thread Tools
Taipan
Dedicated MacNNer
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 27, 2005, 01:16 PM
 
Hi!

Occasionally I lose the ability to minimize windows in certain apps (I noticed it in Safari and Finder so far). The middle button doesn't turn yellow when I move the mouse over it and the menu item is greyed out. Quitting and restarting the affected application resolves the issue. Any clues what might cause this? Thanks!
     
Azzgunther
Dedicated MacNNer
Join Date: Apr 2003
Location: Milwaukee, WI
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 28, 2005, 01:53 AM
 
I've been trying to narrow down some set of variables that are causing it, but also am thusfar clueless and suffering from the same thing.
     
Detrius
Professional Poster
Join Date: Apr 2001
Location: Asheville, NC
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 28, 2005, 10:42 PM
 
If the Dock crashes, it can cause this issue--confusing any open windows. Or at least, that seems to be what has caused it for me, though it rarely happens. The reason for this is that the Dock is what controls minimizing, exposé, and the Dashboard. Without the dock, none of these work.
ACSA 10.4/10.3, ACTC 10.3, ACHDS 10.3
     
Taipan  (op)
Dedicated MacNNer
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 29, 2005, 07:46 AM
 
Hm, I don't think that is what causes it for me. I always have a few windows minimized in the dock, so if it crashed unnoticed, I would notice the (formerly minimized) windows on the desktop afterwards (hope you know what I mean).
     
artaxerxes
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2004
Location: Scotland
Status: Offline
Reply With Quote
Jul 29, 2005, 08:41 AM
 
You can't minimise tha last app. Try bringing another to the fore and then minimising the one that failed.
MacBook C2D 1.83GHz 1Gig 120GB Shuffle 512MB
     
funkboy
Professional Poster
Join Date: May 2001
Location: North Dakota, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 28, 2005, 10:23 PM
 
All my apps just lost the ability to minimize. Ever figure out why this is doing it? I just came out of a full-screen game.
     
PurpleGiant
Mac Elite
Join Date: Jan 2001
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 28, 2005, 10:43 PM
 
I had this issue for a while, but it completely disappeared one day. Haven't had it since.
     
Tesseract
Grizzled Veteran
Join Date: Apr 2002
Location: california
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 29, 2005, 12:50 AM
 
Do you have a "hacked" copy of Front Row installed? This issue seems to be associated with certain versions of the patch that allows Front Row to work on non-iMac machines.
     
duboy
Dedicated MacNNer
Join Date: Dec 1999
Location: Atlanta, GA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 24, 2006, 10:30 AM
 
I am having this issue as well. No hacked front row, recently updated to 10.4.4, all other apps are up to date. No apps are hidden, i just can't click on the minimize button or minimize windows with keyboard/menu. sometimes closing the app and reopening it will fix the issue, a restart ALWAYS fixes the issue. Has anyone gotten any more details about this?
     
Peabo
Senior User
Join Date: Mar 2001
Location: London, England
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 24, 2006, 10:48 AM
 
Same issue here. G4 Al Powerbook with 10.4.4 & Radeon 9600, if that helps at all.
LC 16Mhz • LC 475 25Mhz • Centris 650 25Mhz • Performa 6200/75Mhz • G3 266Mhz • Snow iMac DVSE 500Mhz
G4 QS 733Mhz • 17" Powerbook 1.33Ghz • 15" MacBook Pro Core Duo 2.16Ghz • Mac Pro 8-Core 3.0 Ghz
     
duboy
Dedicated MacNNer
Join Date: Dec 1999
Location: Atlanta, GA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 24, 2006, 10:53 AM
 
z0ne81, did you notice it before 10.4? I had the same issue with 10.3 a few times as well. At first i thought it was screen spanning doctor, but now it's happening on an emac that doesn't have that installed. hm. still searching for answers.
     
schalliol
Mac Elite
Join Date: Oct 1999
Location: Carmel, IN, USA
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 29, 2006, 11:40 PM
 
I've noticed this on a dual G5 and PowerBook G4 Ti. A few months later, is there any update?
iMac Late '15 5K 27" 4.0 Quad i7 24/512GB SSD OWC ThunderDock 2 Blu-Ray ±RW MBP '14 Retina 15" 2.6 16/1TB iPhone 7+ 128 Jet Black iPad Pro 128 + Cellular

FOR SALE: MP '06 Yosemite 8x3.0 24/240GB SSD RAID 0, 240GB SSD, 1.5TB HDD RAID 0, 1TB HDD, Blu-Ray±RW, Radeon HD 5770
     
duboy
Dedicated MacNNer
Join Date: Dec 1999
Location: Atlanta, GA
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2006, 12:52 AM
 
schalliol, do you use Remote Desktop Client? I have found I can almost always recreate the problem by hiding (not minimizing) a full screen RDC session. i can also almost always return minimizing functionality by unhiding, and rehiding RDC.
     
Taipan  (op)
Dedicated MacNNer
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2006, 02:55 PM
 
Hi!

For me it went away at some point, no idea why. But now it has been reintroduced with 10.4.6.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 05:13 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,