Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Art & Graphic Design > Help with Final Cut+FW

Help with Final Cut+FW
Thread Tools
Bubba Jones
Junior Member
Join Date: May 2000
Location: Uptown, Chicago
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 27, 2000, 05:08 PM
 
i have a pismo 400 w/ 192m of RAM running OS 9.0.4, using Final cut Pro 1.2.5. I have been using this and cleaner 5 to capture and compress movie from my canon elura for several mos. now. as of yesterday morning my pismo will not see the camera. i have not installed anything new for several weeks. The only direction i have been pushed is that my Firewire or DV enabler is missing. I assume this is an extension or some other OS item, but i cannot find it on my system discs. Any help? Thanks.
     
Rochelle
Guest
Status:
Reply With Quote
Dec 28, 2000, 07:44 AM
 
Try trashing your preferences: I find that every so often for no apparent reason my prefs will somehow get corrupted and change. Once you've got it sorted keep a copy of the uncorrupted prefs file handy for next time it happens.
     
GORDYmac
Mac Elite
Join Date: Dec 1999
Location: Decatur, GA
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 28, 2000, 11:45 AM
 
Ensure you have Firewire Enabler, Firewire Support, and the QuickTime DV extension--I forget the name. Running the Quicktime Installer should make sure all QuickTime components are there.
     
drillerkiller
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Jul 2000
Location: Carborro, NC USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 3, 2001, 04:13 PM
 
I had the same problem at work and we found out that it's an issue with Cleaner 5 and Final Cut Pro. It's been a couple of weeks but I think we did the following to fix it.

1. Make sure FCP isn't located in your applications folder. Leave it at root level.

2. In your FCP preferences / general make sure you have "view external video using" turned to none.

I think that's all we did to fix it. Let me know if it works.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 09:34 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,