Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Enthusiast Zone > Networking > Wired G5 doesn't connect Wireless MB does using Airport Extreme

Wired G5 doesn't connect Wireless MB does using Airport Extreme
Thread Tools
ahollywoodcraig
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Feb 2005
Location: Coeur d'Alene ID
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2007, 12:44 AM
 
I just purchased an Airport Extreme base station and I hooked up the ethernet cable from my cable modem to the wan port on the base station as instructed, and then hooked up the ethernet cable from my G5 to the lan port.
I followed the instructions in the book exactly and my Wireless macbook (2.0 C2D) connects to the internet fine. The problem is that my wired G5 does not connect to the internet. Has anyone else experienced this? if anyone can help me through this I would be forever greatful!
Thanks in advance,
Craig
http://www.purevolume.com/ahollywoodlegend
Check it out. You won't regret it.
     
SWFan
Forum Regular
Join Date: Feb 2005
Location: Kansas City, Missouri
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2007, 01:40 AM
 
1. Try connecting your G5 via its Ethernet port directly to your net connection to verify that its Ethernet port works.

if that works then

2. Turn off your MacBook's wireless and connect it to the AE via Ethernet and see if you can connect to the Internet.

If #1 works and #2 fails then it sounds to me like you need to return the AE as its Ethernet port may be borked.
     
ahollywoodcraig  (op)
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Feb 2005
Location: Coeur d'Alene ID
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2007, 02:07 AM
 
I did Step 1 and it worked fine. Step 2 worked as well. i still can't connect with the wired g5. any other suggestions?
http://www.purevolume.com/ahollywoodlegend
Check it out. You won't regret it.
     
Macola
Mac Elite
Join Date: Mar 2001
Location: Madison, WI
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2007, 05:05 PM
 
Try rebooting the AE?
I do not like those green links and spam.
I do not like them, Sam I am.
     
ahollywoodcraig  (op)
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Feb 2005
Location: Coeur d'Alene ID
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 27, 2007, 10:53 PM
 
I did that too because something happened while using the airport admin utility that caused the macbook not to connect either. Rebooting the airport extreme fixed this, but still no connecting with the G5. If someone could help me with step by step instructions on what to do and where to look I'd really appreciate it. I've got this topic posted in two other forums and still no luck.
http://www.purevolume.com/ahollywoodlegend
Check it out. You won't regret it.
     
ahollywoodcraig  (op)
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Feb 2005
Location: Coeur d'Alene ID
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 28, 2007, 07:22 PM
 
This problem was solved with a restart (I know I'm an idiot). thank you for your help!
Craig
http://www.purevolume.com/ahollywoodlegend
Check it out. You won't regret it.
     
ghporter
Administrator
Join Date: Apr 2001
Location: San Antonio TX USA
Status: Offline
Reply With Quote
Jan 28, 2007, 08:43 PM
 
What did you restart? Sometimes restarting the AirPort Base can fix this sort of problem, while sometimes it's at the computer end and all it takes is a restart of the computer.

Glenn -----OTR/L, MOT, Tx
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 08:57 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,