Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Software - Troubleshooting and Discussion > macOS > Office files will not open/OS 10.2.2

Office files will not open/OS 10.2.2
Thread Tools
lovitt
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Nov 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 30, 2002, 04:49 PM
 
My IMAC that has three users set up on it with OS X10.2.2 is having some weird issues. Any sort of office document that I have for any of the users will not open if you double click. It looks like they will but they never do. I can open them if I open the application and do file open and they open fine on the other computer with 10.2.2 with the double click. I go to information then open with this application and pick it but the minute I re save it and then try to re porn, I have the same problem I wiped office off the computer and re installed and that did not seem to help and I took the files off the computer and put them back on and have the same problem. Any help would be great.
     
Boochie
Mac Enthusiast
Join Date: Mar 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Nov 30, 2002, 10:15 PM
 
Did you try deleting Finder prefs and Office pref files? They'd be found in ~/Library/Preferences for each of your users. Re-installing Office wouldn't address a corrupted prefs issue because those files live in a separate folder from the apps themselves.

If you create a new user does the same problem occur?

Have you tried repairing permissions with the Disk Utility program?

Originally posted by lovitt:
My IMAC that has three users set up on it with OS X10.2.2 is having some weird issues. Any sort of office document that I have for any of the users will not open if you double click. It looks like they will but they never do. I can open them if I open the application and do file open and they open fine on the other computer with 10.2.2 with the double click. I go to information then open with this application and pick it but the minute I re save it and then try to re porn, I have the same problem I wiped office off the computer and re installed and that did not seem to help and I took the files off the computer and put them back on and have the same problem. Any help would be great.
     
lovitt  (op)
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Nov 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 1, 2002, 01:24 PM
 
I actually did delete the microsoft preferences before the re intstall. I did not deleter the finder preference though. Do you mean the Apple one? I also ran the disk utility program and fixed the permissions and that did not correct the problem either. Any help would be great, Thanks a lot.
     
gorgonzola
Admin Emeritus
Join Date: Nov 2000
Location: New Yawk
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 1, 2002, 01:58 PM
 
Originally posted by lovitt:
I go to information then open with this application and pick it but the minute I re save it and then try to re porn, I have the same problem I wiped office off the computer and re installed and that did not seem to help and I took the files off the computer and put them back on and have the same problem.
Freudian slip, what?
"Do not be too positive about things. You may be in error." (C. F. Lawlor, The Mixicologist)
     
Boochie
Mac Enthusiast
Join Date: Mar 2002
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 1, 2002, 05:22 PM
 
Yes, I meant the Apple Finder preferences.

Originally posted by lovitt:
I actually did delete the microsoft preferences before the re intstall. I did not deleter the finder preference though. Do you mean the Apple one? I also ran the disk utility program and fixed the permissions and that did not correct the problem either. Any help would be great, Thanks a lot.
     
Liudger
Junior Member
Join Date: May 2001
Location: Europe
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 1, 2002, 05:45 PM
 
I can't open .rtf (made an pc) either
I got it mailed and when i double click it would launch text edit. but the document doesn't show up. When I used Office I get message that document has an error?

Or could it be an error with mail? I got this text document mailed via .mac
It shows that it's 14.6 kb when the file is on my desktop it's only 12 kb

I am waiting on the person to resent the file. So maybe just the file is corrupt.
     
cpac
Professional Poster
Join Date: Jul 2001
Location: New York, NY
Status: Offline
Reply With Quote
Dec 1, 2002, 06:24 PM
 
Originally posted by Liudger:
I can't open .rtf (made an pc) either
I got it mailed and when i double click it would launch text edit. but the document doesn't show up. When I used Office I get message that document has an error?

Or could it be an error with mail? I got this text document mailed via .mac
It shows that it's 14.6 kb when the file is on my desktop it's only 12 kb

I am waiting on the person to resent the file. So maybe just the file is corrupt.
Are you, by chance, using an exchange email account? I get this problem in mail - the solution is to use the web client to download the attachment (which will show up as a .asp) and then change it to the correct kind of document...
cpac
     
Sideout
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Mar 2003
Location: Michigan
Status: Offline
Reply With Quote
Mar 13, 2003, 10:39 AM
 
Originally posted by lovitt:
My IMAC that has three users set up on it with OS X10.2.2 is having some weird issues. Any sort of office document that I have for any of the users will not open if you double click. It looks like they will but they never do. I can open them if I open the application and do file open and they open fine on the other computer with 10.2.2 with the double click. I go to information then open with this application and pick it but the minute I re save it and then try to re porn, I have the same problem I wiped office off the computer and re installed and that did not seem to help and I took the files off the computer and put them back on and have the same problem. Any help would be great.
Has anyone made any progress on this? I just moved a user from 9.2.2 to 10.2.4 on a flat-panel iMac and she's having the exact same problem.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 08:58 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,