Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Hardware - Troubleshooting and Discussion > Mac Notebooks > Sound delay on PB 17

Sound delay on PB 17
Thread Tools
GreenwoodMO
Forum Regular
Join Date: Mar 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 04:45 PM
 
The sound on my PB 17 seems to delayed for a couple of seconds on some applications. I notice it most of all when I empty the trash bin. The sound occurs about 2 seconds after it has been emptied. I am using the default sound. Does this happen to anyone else?

Thanks,

GreenwoodMO
     
wuf810
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 05:09 PM
 
Yes, I know what you mean. For example if I click outside a modal window, there will be a notciable delay between clicking, screen flashing (Universal Access option) and the beep.

Not sure whether its software or hardware related.

Regards, Michael.
     
urrl5201
Registered User
Join Date: Apr 2002
Location: Florida
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 05:30 PM
 
There have been instances when the sound is delayed during Quicktime playback or with FCE. Sometimes quitting the application and restarting it can solve the problem. I don't think I would blame it on the 17" but rather the OSX software.
     
tritonus
Senior User
Join Date: Dec 2002
Location: Switzerland
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 05:57 PM
 
I have that too, also with mail notifications in Mail.app.

Here, it's combined with that famous "click". It's like the 17" has to start up its sound engine (= click) to produce the sound (= delay).
SwitCHerland, Europe
17" PowerBook 1GHz | WaterField SleeveCase | LaCie d2 250GB | AirPort Extreme BS, AirPort Express | iPod photo 60GB
     
beanman
Forum Regular
Join Date: Mar 2003
Location: Iowa City
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 06:05 PM
 
I have this problem as well, but it happens more when I'm running off of battery power. When I have my 17" plugged in, it seems to work nearly perfectly.

PowerBook 17" | 1GHz | 1Gb RAM | 60G
     
David Hagan
Forum Regular
Join Date: May 2002
Location: The Greater Boston Area
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 06:44 PM
 
This is not new as far as PowerBooks are concerned. Apple has found a way to put the computer's sound system to sleep to conserve power when it's not in use. No need to quit applications. Just adjust your Energy Saver preferences for "highest performance."
     
videian28
Mac Elite
Join Date: Apr 2003
Location: fredericksburg va
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 06:47 PM
 
go to versiontracker.com and do a search for

keepsoundawake

that will keep the PB from powering down it's audio system, therefore no delay
     
dettociao
Senior User
Join Date: Mar 2003
Location: pittsburgh, pa, usa
Status: Offline
Reply With Quote
Apr 30, 2003, 06:49 PM
 
-.-
12" SuperDrive
     
Nicoleto
Fresh-Faced Recruit
Join Date: Apr 2003
Status: Offline
Reply With Quote
May 1, 2003, 01:16 PM
 
I have the same problem. However it happens only 20% of the times.
     
Mohammed Al-Sabah
Mac Enthusiast
Join Date: May 2002
Location: Kuwait
Status: Offline
Reply With Quote
May 1, 2003, 03:49 PM
 
same here .. i get the trash delay also.. with pb 500 and PB1ghz not sure why but its really really stupid and should be fixed...
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 09:03 AM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,