Welcome to the MacNN Forums.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

You are here: MacNN Forums > Community > Team MacNN > Optimized AP on Seti

Optimized AP on Seti
Thread Tools
Billy
Forum Regular
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 5, 2008, 09:51 PM
 
Anyone running Astropulse on Seti? Anyone using the optimized application from Cruncher 3R?
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 6, 2008, 01:03 AM
 
I don't think anyone has released a optimized app for AP yet, I have both of my machines set up to run the AP units though.

The iMac is the only one to get any yet.
     
Billy  (op)
Forum Regular
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 6, 2008, 07:42 AM
 
Originally Posted by arkayn View Post
I don't think anyone has released a optimized app for AP yet, I have both of my machines set up to run the AP units though.

The iMac is the only one to get any yet.
I got mixed up as usual. The optimized app I got was Astronomy for Milkyway, not AP for Seti!

I did get an AP application over at SETI "astropulse_4.35_i686-apple-darwin", but it is just a compile for Mac OS of the standard application.

Do you have a special " app_info.xml" file to get the AP units? I have already forgotten what is required to get the AP units. Are they expected to give "good" credit?
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 6, 2008, 01:06 PM
 
Here is what I have in my app_info.xml file.

Right now the problem at SETI is the fact that it is sending AP files to everybody even if it is not set up to run them yet,

JD Whale got about 719 credits for 34 hours of work.

Code:
<app_info> <app> <name>setiathome_enhanced</name> </app> <file_info> <name>seti_enhanced-i386-v8-core2-nographics</name> <executable/> </file_info> <app_version> <app_name>setiathome_enhanced</app_name> <version_num>528</version_num> <file_ref> <file_name>seti_enhanced-i386-v8-core2-nographics</file_name> <main_program/> </file_ref> </app_version> <app> <name>astropulse</name> </app> <file_info> <name>astropulse_4.35_i686-apple-darwin</name> <executable/> </file_info> <app_version> <app_name>astropulse</app_name> <version_num>435</version_num> <file_ref> <file_name>astropulse_4.35_i686-apple-darwin</file_name> <main_program/> </file_ref> </app_version> </app_info>
( Last edited by arkayn; Aug 6, 2008 at 01:08 PM. Reason: added info)
     
Billy  (op)
Forum Regular
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 7, 2008, 10:32 AM
 
I don't think that I have received any AP files yet. I have the same app_info.xml file.
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 7, 2008, 12:52 PM
 
The AP units are trickling out at the moment, my iMac has 2 of them and the Dell has gotten one.

18 hours in and only 22% complete.
     
Billy  (op)
Forum Regular
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 7, 2008, 07:49 PM
 
Finally! Just got one. Boinc estimates 46 hours. Hope my wingman comes through. Could be a long time to get credit claimed otherwise. Wonder when A. Kan will produce an optimized app for this Behemoth?
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 7, 2008, 09:08 PM
 
I would say expect about triple that estimation as that seems to be about the norm.
     
beadman
Dedicated MacNNer
Join Date: Nov 2004
Location: Virginia
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 8, 2008, 10:45 AM
 
How do you recognize an AP unit?

beadman
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 8, 2008, 12:45 PM
 
ap_03jl08aa_B6_P0_00118_20080803_12061.wu

That would be the name of one right there.

They are all proceeded by the "ap".
     
beadman
Dedicated MacNNer
Join Date: Nov 2004
Location: Virginia
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 8, 2008, 08:57 PM
 
Thanks!
     
Gareth Johnston
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 21, 2008, 07:25 AM
 
Wish I had one, would like to see how long this machine would take.
     
Billy  (op)
Forum Regular
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 21, 2008, 12:38 PM
 
Mine came in at 98 hours on a Core Duo iMac.
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 21, 2008, 01:03 PM
 
It took 84 hours on my C2D iMac(T7200 2.0) and 45 hours on the C2D Dell(E6550 2.33). I set my preferences to not do any more.
     
Gareth Johnston
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 21, 2008, 01:12 PM
 
Yikes, maybe I don't want one after all.

But as there aren't any around I guess i'll have to wait and see.

So i'd be looking at around 70 hours per unit. Ouchies!

Gimme Gimme Gimme Gimme!
     
Gareth Johnston
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 21, 2008, 01:31 PM
 
Well I got one during my machine having another hissy fit. Typical
     
Gareth Johnston
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 25, 2008, 05:56 PM
 
All Ap units have failed so far. Just wasted another 6 hours of CPU time for it to compute error. I think Seti needs to shove Ap up it's backside at the minute.

Yet again the guys are trying to do to much at once.
     
Billy  (op)
Forum Regular
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto, Canada
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 26, 2008, 10:24 AM
 
Originally Posted by Gareth Johnston View Post
All Ap units have failed so far. Just wasted another 6 hours of CPU time for it to compute error. I think Seti needs to shove Ap up it's backside at the minute.

Yet again the guys are trying to do to much at once.
What machine were you running it on? I had one and it was okay on my Intel iMac.

If you go to your preferences at [email protected], you can select which applications, either Seti enhanced or AP or both, that you want to run.
     
arkayn
Dedicated MacNNer
Join Date: Aug 2005
Location: Golden Valley, AZ
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 26, 2008, 11:23 AM
 
If I remember correctly, he is running it on a Mac Pro.
     
Gareth Johnston
Junior Member
Join Date: Jan 2008
Status: Offline
Reply With Quote
Aug 26, 2008, 12:47 PM
 
Billy, it's a Early 08 Mac Pro, 2.8GHz, 8 core with 10GB, 320HDD etc.

I'll just stick with Enhanced for now, hopefully when things become a bit more stable i'll give AP another go.
     
   
Thread Tools
 
Forum Links
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Top
Privacy Policy
All times are GMT -4. The time now is 01:59 PM.
All contents of these forums © 1995-2017 MacNN. All rights reserved.
Branding + Design: www.gesamtbild.com
vBulletin v.3.8.8 © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.,